Програмата на Желязков във Виетнам започна с посещение на мавзолея на Хо Ши Мин

Йорданка Веселинова, Ханой 06 януари 2024 в 06:34 1576 2

Снимка Пресцентър - Народно Събрание

Българската делегация полага цветя на Паметника на загиналите и мъчениците

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация посетиха мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой.

Те разгледаха мемориалния комплекс и положиха венец в знак на почит към личността му, посветила живота си на борбата за национално освобождение на виетнамския народ.

"Светлото бъдеще на един народ се гради на неговото героично минало. Примерът на Виетнам е мостът и вдъхновението между минало и бъдеще. За светлото настояще на Виетнам и с пожелание за просперитет на виетнамския народ", написа председателят Желязков в книгата за официални гости в мемориалния комплекс.

След това имаше и церемония по хранене на рибите в комплекса.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 г. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе.

По-рано се проведе официалната церемония по полагане на венец пред паметника на героите и мъчениците във виетнамската столица Ханой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

06.01 2024 в 14:26

Ееее, помня го тоз Хо Ши Мин, ура- байтошовците все го хвалеха навремето, ще да беше воювал срещу лошите французи и още по-лошите "янки" от САЩ, а тук ни пращаха тогаз те студенти и работници, за които пазим светъл, ама много светъл спомен (ジ)

-1600

1

Люгер Химарс

06.01 2024 в 13:12

Какво друго може да се очаква от един комуняга? Да седи и да работи в европейския контекст, за да може страната да излезе от номенклатурното си безвремие, част от което е и самия той, или да ходи във виетнам да се покланя на хо ши мин? Ред е на Камбоджа и Северна Корея после!
 
X

Да помогнем на украинските деца!