Quantcast

Проф. Михаил Константиноив вещае катастрофа с машинното гласуване на местните избори

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2019 в 09:02 3581 2

Проф. Михаил Константинов

Опитът с машинното гласуване, който получихме от евроизборите на 26 май, е трагичен, смята проф. Михаил Константинов. При 40% от машините имаше грешка, 1200 устройства се издъниха, заяви той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Математикът и председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” добави, че проблемите с устройствата за гласуване не са се отразили на резултата от европейските избори. Според него обаче не така ще е на местния вот, където той прогнозира катастрофа:

„Местните избори са нещо съвършено различно. На тях едно място в малък общински съвет е няколко десетки гласа. Малките кметове се избират с разлика от един, два, три гласа. Даже големи кметове на последните избори бяха избрани с разлика от няколкостотин гласа, а само на последните избори констатирахме разлика от 6000 гласа. Така че, ако този процес продължи, катастрофата е гарантирана."

Според него, за да се избегнат проблемите с машинното гласуване, е необходимо, от една страна, да се увеличи съставът на Софийската общинска комисия на 61 души, а от друга страна - комисията да бъде разделена на три части и да събира документите на три различни места.

Той направи и прогноза за изхода от местните избори. Според него БСП ще подобри резултата си от предходнитя местен вот. "Тя постигна най-лошия си резултат на местни избори в цялата си нова история и аз очаквам този фундаментално лош резултат да бъде леко подобрен. Просто не може още един път да получи толкова лош резултат. Това е по-добър резултат , но на базата на един ужасен предишен резултат, така че нека да бъде точни”, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

2

Georgi Gracata

17.06 2019 в 18:42

Пълна мистерия са изборите,като се започне със списъците, неграмотните членове на комисиите предложени от месните лидери на партии и чуството,че нищо не зависи от избирателя.
Професоре защо не кажеш ясно,че Борисов надмина учителите си Живков и Царя с маньоврите и ще властва.

8256

1

Stamboloff

17.06 2019 в 11:50

Ама професоре, да се разберем. ТВОЯТА работа е да не бъдат катастрофа. Закон има. Добре , че не ръководиш АЕЦ Козлодуй. Хайде стига с тази драма, че вече става жалка. Отделно от всичко, машинното гласуване се явява и един по-елегантен тест за грамотност, от какъвто имаме нужда, мисля.