Проданов: Украинските бежанци трябва да влязат на пазара на труда и да живеят като всички останали

Йорданка Веселинова 26 май 2022 в 12:47 1370 0

Христо Проданов

Снимка Архив

Министърът на туризма Христо Проданов

Украинските бежанци трябва час по-скоро да бъдат интегрирани, заяви министърът на туризма Христо Проданов пред журналисти в Народното събрание, където присъства за откриването на изложба.

"Те трябва да влязат на пазара на труда в България и да живеят като всички останали", заяви той.

По думите му бягащите от войната в Украйна досега не са мизерствали и държавата се е отнесла към тях с необходимото уважение и отговорност.

Той каза още, че е "умерен оптимист" за летния туристически сезон. По думите му двете години пандемия и избухналата война ще повлияят на туризма, а войната ще се отрази на сезона по два начина - косвено и пряко: "Прякото е, защото тези, които са по-далеч от войната, смятат, че на Черно море е неспокойно, а то не е така, Черно море е една спокойна и сигурна зона."

Проданов заяви, че освен рекламните кампании за туризъм в България, които се излъчват в 25 страни, на откриването на сезона на 11 юни в Златни пясъци ще покани целия дипломатически корпус, за да може посланиците да се уверят с очите си, че България има какво да предложи и да приканят своите граждани да посетят страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !