'Продължаваме промяната' отхвърли предложението на Борисов за коалиция след изборите

OFFNews 31 юли 2022 в 19:55 7895 5

Архив

Снимка БТА/Ники Матанов

Кирил Петков и Асен Василев

"Продължаваме промяната" отхвърли днешното предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за коалиция след изборите.

По-рано днес Борисов изброи шест цели и заяви, че с първата или втората партия в 48-ото Народно събрание ще имат достатъчно депутати да ги гласуват. Именно ГЕРБ и "Продължаваме промяната" са фаворитите на социолозите за предсрочните избори.

Тази вечер от формацията на Кирил Петков и Асен Василев отговориха на поканата с декларация във Фейсбук:

"Едва след като имаме свободна и независима прокуратура с ясно понесена отговорност от г-н Борисов, в България ще има не 6, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото ни бъдеще."

От ПП посочват, че през последните седем месеца Борисов "държеше 59-те си депутати като слуги", и те са положили "всячески усилия да препънат съдебната реформа в България".

"Хаосът" е г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ да се крият зад депутатски имунитети, докато не им се повдигат обвинения по висящите им производства в прокуратурата, пише още в позицията на ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Alexandar Bogdanov

31.07 2022 в 21:16

А бе Борисов идиот ли е да им предлага коалиция на тия недоносени болшевишки отрочета!?!

12073

1

IvanofRumen

31.07 2022 в 20:16

Разбира се, че ще отхвърлят "офертата" на мафиота от Банкя. Такъв гьонсурат като простака няма втори. Първо построява потока на господаря си Путлер с наши пари и неизползван от нас, сега говори за диверсификация на доставките на газ от "Газпром". На този и доживот затвор му е малко.