Quantcast

Приятелката на Лукарски стана зам.-директор на Агенцията за българите в чужбина

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 16:23 17589 31

Ива Йорданова, която е половинка на лидера на СДС Божидар Лукарски, е назначена за зам.-директор на Агенцията за българите в чужбина.

Отношенията между двамата станаха публично достояние, след като малко преди изборите Лукарски обяви, че има връзка с Йорданова и че се развежда.

До 22 август тази година Йорданова беше председател в Контролния съвет и беше част от Националния съвет на партията на Меглена Кунева ДБГ.

Йорданова е и съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър по управлението на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова.

Ива Йорданова досега е отговаряла за Агенцията и е работила в тясно сътрудничество с екипа през последните два месеца, обясниха от правителствената пресслужба.

Назначението на Йорданова идва ден след уволнението на изпълняващия длъжността директор на Агенцията Йордан Янев заради редица нарушения в ДАБЧ, сред които и нередности при издаването на удостоверения за български произход на македонци, албанци и косовари.

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.

Назначаването на Ива Йорданова е свързано с необходимостта в кратки срокове да се организира работата на Агенцията и да се съдейства за проверката на дирекция „Главен инспекторат“ на Министерския съвет, назначена едновременно с уволнението на досегашния директор. Освен, че познава дейността на Държавната агенция за българите в чужбина, Ива Йорданова има степен по национална сигурност и нейната експертиза ще бъде полезна в изпълнения на предписанията на Върховната административна прокуратура по отношение на процедурите за издаване на удостоверения за български произход, допълниха от правителствената пресслужба.

Йорданова стана известна и с участието си в конкурса "Умна и красива" в "Шоуто на Слави".

По времето на служебния кабинет Йорданова създаде мрежа от Фейсбук групи с българи в чужбина.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 09:59

А ЗАЩО НЯМА и дума, да не говорим за някаква реакция от назначаването на нейното място на човек, СЪЩО БЕЗ КОНКУРС?
ЗАЩОТО си е анти-Лукарски кампания на ДСБ и Пеевски!

21.10 2014 в 18:46

До ТРОЛ-хамалина
Хайде да спрем вече с това, на кого бащата, дядото, тъста, свекъра, шурея, шуренайката ... са агенти на ДС. Ако тръгнем да ги проучваме, едва ли ще остане някой "чист", който да заема управленски постове. Този позор, наследен от комунизма, ще го носим още дълго време. Да видим колко истински агенти на ДС са в управлението на страната, а на колко от депутатите на БСП бащите са истински убийци (виж този на депутата Боруджиева).

21.10 2014 в 17:12

Като стана дума за Ива, ето кой е баща й: "Интересът на новия заместник-председател на ДАБЧ към националната сигурност може би има връзка и с биографията на баща й, чиято професионална кариера стартира като нещатен, а по-късно продължава и като щатен сътрудник на× Държавна сигурност. През 2010 година× Комисията по досиетата разкрива имената на редица ръководители от структурите на МВР, които са имали съпричастност към репресивните служби на комунистическия режим. Още през 1973 г. Евгени Йорданов е вербуван като нещатен сътрудник на× Трето управление на ДС – Военно контраразузнаване. През 1982 г. , вече като щатен служител на ДС, Йорданов е назначен във× Втори отдел на ДС – външно наблюдение и проучване. През 1986 г. е преназначен в Шесто управление на ДС – борба с идеологическата диверсия и противодържавни прояви. След промените през 1989 г. , при мандата на министъра на вътрешните работи от СДС Йордан Соколов, щатният сътрудник на ДС е уволнен от системата." http://news. bgnes. com/view/1193105

21.10 2014 в 14:46

Всичко е организация на 2 групи.
Едната са всички КОРУМПИРАНИ служители на Агенцията,които няма да получават повече пари в плик срещу документ за бълг.произход т.е.-бълг.гражданство.Подкрепят ги децата и семействата на комунистите, живеещи на Запад(не в Москва).
Другата са "приятелчетата",борещи се за лидерското място на ДСБ в РБ и отстраняването,УНИЩОЖАВАНЕТО на конкурента-Лукарски.
ЗАТОВА компроматната пропаганда не спира.
Не че това е най-важното в момента за държавата.

20.10 2014 в 11:50

Престанете да хейтвате, умните и красиви жени също имат право да се развиват. Един танц, голям грях...
Защо трябва да ви е такава презумцията, че като е танцувало при Слави момичето и няма интелект и не може да прави кариера... Не ви разбирам нито мисленето, нито злобата...

20.10 2014 в 11:36

До всички НЕУКИ,прости тролове! Всяко назначение е според законните в БГ.Да си ходил 5 години в университет,да си станал юрисконсулт в МИНИСТЕРСКИЯ Съвет,та да знаеш законите.Това не е като да ПИШЕШ КАКВОТО НЕ ЗНАЕШ.

20.10 2014 в 11:14

Оставете жената на мира, завистници. Ако някой я познава лично, както и познават работата й,да си казва мнението. Другите да не се правят на гадаели по външния вид и по това с кой си ляга. Аман от разбирачи в тая държава!

20.10 2014 в 10:57

Оставете жената на мира, завистници. Ако някой я познава лично да си казва мнението. Другите да не се правят на гадаели по външния вид и по това с кой си ляга. Аман от разбирачи в тая държава!

18.10 2014 в 21:50

"Интелектът е секси!". На мен пък ми харесва момичето, много е готино и амбициозно и аз лично нямам нищо против да работи в администрацията, защото наистина изглежда умна и в това че танцува няма, ама абсолютно нищо лошо... :-)

18.10 2014 в 20:40

Айде не брините толко дали момето се било явило на КОНКУРС. То на какъвто и конкурс да се яви, ще го СПЕЧЕЛИ.

Моя скромност за 50 и кусур годин само веднъж е срещнал такава КРАСИВА и УМНА жена, това си е от Бога дадено.

Да ни е жива и здрава, повече такива в България, да дава Господ!