Президентът за доклада на ЕК: Противоречив и витиеват

OFFNews 16 ноември 2017 в 10:57 6188 1

Президентът за доклада на ЕК: Противоречив и витиеват

Няма сериозен напредък по препоръките на Европейската комисия до момента, коментарите за него са противоречиви защото самият доклад е наистина витиеват.

Така президентът Румен Радев коментира последния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка.

"Мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел. Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири в обществото", каза Радев пред журналисти преди началото на тържественото събрание във Военна академия „Г.С. Раковски“ по повод празника на Сухопътните войски, съобщава БГНЕС.

По темата за ревизията на приватизационните сделки президентът смята, че се говори за две различни неща:

„Едното е преглед на миналото, за което партия ГЕРБ настояват и което аз приветствам. Но по-важно е да се фокусираме върху настоящето и бъдещето. Защото, докато гледаме кой какво е правел в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях и с какви механизми ще разкриваме, пресичаме и преследваме корупционните престъпления?“, попита Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

1

Севтопол

16.11 2017 в 13:16

Ами да, докато гледаме старата приватизация, може да изпуснем новата. Те и старите приватизатори от БКП и ДС на това разчитаха. Докато се мъчехме да ги разклатим политически, те се укрепиха икономически и ни се изсмяха в очите. Сега вече не ни се и смеят – сега се държат нагло и предизвикателно и все по-често стигат до пренебрежение. Те са работодателите на днешна България.Те освобождават по най-бързия начин забременелите жени от работа, за да не плащат грешни пари, те не признават болнични, назначават на половин работен ден, и още хиляди трикове, всички в тяхна полза. И после БСП е в авангарда на борците за социална държава, грижа за майките и пенсионерите. Няма да цитирам Ботев – направо ще кажа: вий сте идиоти!