Президентът: Властта режисира провокациите на протеста (видео)

Георги А. Ангелов 03 септември 2020 в 19:22 6224 3

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращите и журналисти. Пострадалите са десетки, както сред гражданите, така и сред органите на реда. Моят първа мисъл е за всички пострадали и техните близки, които изживяха тревогите на миналия ден". Това заяви президентът Румен Радев в извънредно изявление. 

"Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за бъдещата Конституция – раздават се пари и концесии", каза Радев. "Със силата на парите и под заслона на полицейските щитове се извършва едно престъпно посегателство. Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели в очите гласуваха 60-годишните концесии в Закона за подземните богатства", заяви държавният глава по повод преодоляването от парламента на ветото му върху закона за природните богатства вчера.

Днес сведоха хилядите протестиращи български граждани до криминален контингент, с което осветлиха своята същност, посочи той.

"Действията на управляващата мнозинство задълбочават кризата. Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната корупционна власт. Дълг на всеки е да каже не на насилието, репресиите и беззаконието. Протестът е единственият законен инструмент срещу похитената демокрация. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата", подчерта президентът Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

04.09 2020 в 08:13

Кое беше това ушато-плешиво чиче дето ръси мозък ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!