Стара традиция е МВР да ползва наркодилъри и крадци за компрометиране на протести

OFFNews 03 септември 2020 в 17:27 15585 1

Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на протести и оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти. Това написа във фейсбук евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

Той разказва и личния си сблъсък с това явление:

"Първият случай, който аз си спомням, е преди точно 30 години - режисираният пожар на Партийния дом (тогава не бихме си представили наглостта в тази сграда да се премести Парламентът, дори диктатурата на БКП не си го позволи) и последвалото среднощно разтурване на Града на Истината."

Кънев припомня и че тази провокация отложи, но не предотврати оставката на правителството на Андрей Луканов

"Това отлагане, това забавяне, доведе до глада и купоните през Лукановата зима... Не бива да допуснем такова забавяне сега. Нито нова икономическа катастрофа, която е естествена последица от институционалния разпад, на който сме свидетели", категоричен е евродепутатът.

Според Кънев решението срещу комунистическите милиционерски провокации е масово присъствие на мирни протести, но и изграждането на ясна, жизнена и единна политическа алтернатива, с всеобхватен модерен дневен ред.

"Потенциал за такава алтернатива днес има само Демократична България. Осъществяването на този потенциал ще бъде краят на новите комунисти", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови