Президентът: Независимо от резултата на изборите, трябва да се подготвим за председателството на ЕС

OFFNews 19 септември 2016 в 11:30 3063 0

Независимо от резултата на изборите за президент и вицепрезидент на 6 ноември, се надявам, че България ще бъде стабилна и ще успее да се подготви добре за предизвикателствата, свързани с председателството на Европейския съюз от януари 2018 г.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред българи в Ню Йорк, където пристигна на работно посещение за участие в 71-вата редовна сесия на Общото събрание на ООН, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„За шест месеца България ще бъде центърът на голямата политика в Европа. В София ще бъде концентриран дебатът, но и вземането на отговорни решения за бъдещето на ЕС в условията на рекорден брой кризи", посочи президентът Плевнелиев.

„Като държавен глава съм работил и ще продължавам да работя за стабилност. Надявам се президентските избори да спомогнат за това гражданите да получат широко представителство. Всеки кандидат трябва да излезе и да каже как смята да помогне на страната ни да върви напред“, коментира президентът.

Държавният глава призова сънародниците ни да упражнят правото си на глас на изборите за президент и вицепрезидент.

„Битката на България за най-високия пост на планетата – позицията на генералния секретар на ООН – е изключително трудна и към момента е непредсказуема. Имаме достоен кандидат и го подкрепяме в тази най-трудна надпревара“, каза президентът пред представителите на българската общност.

По-късно българският държавен глава ще вземе участие в събития на високо равнище, като акценти на дискусиите ще бъдат въпроси на миграцията, хуманитарните дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови