Президентът: Нека си дадем сметка за историческата си роля. Нека отново поемем съдбата си в своите ръце

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2020 в 11:39 1739 2

Снимка БТА/Владимир Шоков

Румен Радев, президент на Р България

Прокламацията на независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения... Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата в своите ръце.

Това пише президентът Румен Радев в поздравление до българския народ по случай Деня на независимостта.

Текстът му гласи:

Скъпи сънародници,

Сто и дванадесет години ни делят от паметния 22 септември, на който в старопрестолното Велико Търново проехтяха думите: „Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска."

Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят" в името на добруването на Родината.

През 1908 г. млада България се изправи равноправна на световната сцена благодарение на поколение държавници с характер, на волята на целия народ да изкове с труд и достойнство справедлива, преуспяваща, модерна държава.

Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

182

2

Sashkavas

22.09 2020 в 14:26

Разбирай, ваш дълг е да ми дадете съдбата си в моите ръчики палави. Обещавам, че ще напълня чемеджето с грипни комисьоннки и други далаверки, а вие пак ще си търкатате билетчета от които пак нещо ще намажа (поне Чери така ми каза). И независим ще стана от Корни и даже да жената мога да се изрепча някой ден .., или пък не, това ще го мисля.

15613

1

order

22.09 2020 в 12:25

Само Президента е от къде страната на НАРОДА!!!!
ОСТАВКА(веднага) на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!