Президентът дава вечеря по повод Рамазан байрам (обновена)

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2015 в 07:18 5131 16

Държавният глава Росен Плевнелиев ще даде традиционната вечеря по повод мюсюлманския празник Рамазан байрам. Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, чийто естествен завършек е празникът байрам. 

Заради съмненията за гаф за това, че президентът дава вечеря по повод празника, който е след месец, от администрацията на държавния глава поясниха, че вечерята ифтар е свързана с него, дотолкова доколкото той е кулминацията на свещения месец. 

Мюсюлманското вероизповедание ще отбележи Рамазан байрам след месец - на 16, 17 и 18 юли.

Тази вечер в дом № 1 в Бояна са поканени да присъстват представители на всички традиционни вероизповедания в България, лидери на парламентарно представените политически партии, представители на дипломатическия корпус, учени и хора на изкуството. Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание, се казва още в съобщението от "Дондуков" 2.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2015 в 16:00

Я го па Кънчо. Не можем за повервам. Турих му плюсче!!!

Поздрав!

18.06 2015 в 11:43

Безименни знаци плават като фекалии в топла подсолена вода и си мислят, че се еманацията на нацията.
Кое от споделеното мнение, към което съм се присъединил открито не ви харесва?

Кое бе да е.а майка ви "анонимна" козяшка де.ба?

18.06 2015 в 11:38

Мда... Професор Путкодеров, той и Кънчо Балкански. Путиноид-математик, трол по душа и завалия по същество.

18.06 2015 в 11:33

Охо! IQzero, как е бе путиноид, колко поста чатна? Ще вържеш надника и днес.

18.06 2015 в 11:22

В общи линии най-важното вече е казано. Аз се присъединявам към него:

"Да хората са различни и всеки да си вярва в каквото иска... обаче колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е. Вижте коментарите те не са срещу мюсюлманите, а хората питат кога президента е давал такава вечеря за коледа, после евреите ще питат, будистите ще питат. Държавата отдавна е отделена от религията. Подобни показни действия, при което дори се бъркат религиозните обичаи могат да служат само за нагнетяване на напрежение."


ЙонЧ-ев, абе вземи плати на някого 20тина бакса да оправи коментарите малко. Да може да се избира големина и цвят на шрифта не е никаква философия! Или пък да се сложи болд и курсив. Барем едното. Да се може индивида да отмята важни според него неща. Айде помисли там, или пък поискай помощ от приятел... асан кришната от платената мрежа ше помогне БЕЗ ПАРИ! Той нали вече е спец по IT-технологии. Че и трибуна му даваш на мизерника.
:))))))))

Та да не се отплескваме. Значи поради липса на горното ще отделя най-важното според мен от горния цитат на SK:


"колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е"опичайте си акъла и винаги си спомняйте това:

"колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е""колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е""колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е"


18.06 2015 в 10:58

И къде всъщност е гафът?!

Гаф са 90% от "журналистите" в България. Те всъщност не са журналисти, те са учили нещо си и са се пуснали да списват защото това е много фешън и човек изглежда някак си по-така...

Коментарите на троловете-путиноиди е излишно да се обсъждат. Там нещата са ясни - става дума за руски трипер. Сериозна болест...

18.06 2015 в 10:44

@приятел
Да хората са различни и всеки да си вярва в каквото иска, някои вярват в джедаите, обаче колкото държавата е по-далеч от религиите, толкова по стабилна държава е. Вижте коментарите те не са срещу мюсюлманите, а хората питат кога президента е давал такава вечеря за коледа, после евреите ще питат, будистите ще питат. Държавата отдавна е отделена от религията. Подобни показни действия, при което дори се бъркат религиозните обичаи могат да служат само за нагнетяване на напрежение.

18.06 2015 в 10:32

НЕ МУ СЕ СМЕЙТЕ НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ГЕРБАВО.
Той не знае какво прави.Нали е олигофрен.Простено му е.
Догодина си отива.Жена му го напуска.Няма къде да живее.Циганите в Гърмен ще го приютят в незакоона пристройка.Там ще чете от листчета и ще си припомня псевдопрезидентството си.Калтак.
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ!
АТАКА е партията...

18.06 2015 в 10:27

Ами прецедента като ще дава Ифтар през деня ще пости ли?

Щото иначе си е подигравка с вярата!

18.06 2015 в 10:17

Сламеният човек на Бойко, дори с циментирания си с лозунги мозък, чувства, че ще стане изкупителна жертва и опитва да намери къде да се скрие. Че не е български президент стана ясно още в началото, когато много стойностни хора не можеха да намерят дума, с която да го нарекат, "президент" още тогава звучеше не на място. Но да не забравяме кой го направи президент, за да му пази мястото.