Премиерът: Държавата теоретично и практически е готова за избори

OFFNews 30 юли 2021 в 18:20 3483 0

Снимка БТА, архив

Страната се нуждае от стабилно правителство, но има готовност за провеждане на нови избори, заяви служебният премиер Стефан Янев при посещението си в смолянското село Забърдо.

Янев призова да не се бърза с прогнози за възможните сценарии в следващите седмици и месеци. Той призова да се запасим с търпение и да чакаме мъдростта на партиите, за да може те да свършат своята работа - да се създаде устойчиво правителство.

Служебният премиер подчерта, че страната има нужда от стабилно, подкрепено от парламента, правителство. 

Теоретично и практически държавата е готова за избори по всяко време, отбеляза Янев, но обърна внимание, че изборите струват пари:

"Извънредните избори, които бяха проведени на 11 юли, според разчета на Държавния бюджет, грубо казано, използваха парите за президентските избори наесен. Тази промяна в бюджета трябва да се случи. Надяваме се, че парламентът ще има необходимото време и желание да се запознае с въпроса".

Стефан Янев подчерта, че партиите би трябвало да си дават сметка, че ако не са последователни в действията си, избирателите ще ги санкционират при следващите избори. 

Той се надява между партиите да се водят и друг тип разговори, които не са публично известни, тъй като в момента се говори едва ли не с ултиматуми, а най-голямата партия не би могла да реализира самостоятелен мандат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови