Депутат от ГЕРБ на „приятелско кафе“ с Красьо Черния

Юлиан Христов 03 ноември 2013 в 15:26 10597 10

Красимир Георгиев - Красьо Черния и Красимир Стефанов
Красимир Георгиев - Красьо Черния и Красимир Стефанов

 

Красимир Стефанов - бивш директор на Националната агенция по приходите (НАП) и настоящ депутат от ГЕРБ, беше засечен в столично заведение с Красимир Георгиев, по-популярен като Красьо Черния.

"Да, срещал съм се с него. Познати сме", потвърди пред OFFNews бившият данъчен номер едно.

Красимир Стефанов обясни, че няма от какво да се притеснява във връзка с тази среща и допълни, че докато е оглавявал НАП Красьо Черния е бил проверяван като му е издаден акт като физическо лице с начислени данъци, които е трябвало да плати.

Депутатът от ГЕРБ каза още, че доколкото е запознат, Черния е оправдан по всички повдигнати срещу него обвинения. 

По думите му целта на срещата била „приятелско кафе“. 

Красимир Георгиев стана известен в лобистки скандал с назначения на магистрати. Бизнесменът беше посочен като брокер на постове в съдебната система. Скандалът избухна в средата на 2009 г., когато Иван Колев, член на ВСС, обяви, че срещу 200 000 евро “черничък плевенчанин с ланци” обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на Съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в телефонния указател на Красьо са фигурирали имената на повече от 40 магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него. 

В резултат на скандала 23-ма магистрати бяха уволнени за уронване на престижа на съдебната система. Прокуратурата обаче не успя да събере доказателства за извършено от Георгиев престъпление. 

На 27 декември 2012 година плевенският бизнесмен бе окончателно оправдан по обвинението за лъжесвидетелстване. Срещу него беше повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване, тъй като той твърдеше, че не познава магистратите, с които е разговарял по телефона. По това обвинение той първоначално получи 2 години условна присъда. 

Георгиев беше оправдан и по обвинението, че е укрил данъци в размер на 95 хил. евро в периода 2006-2008 година. Това дело срещу Георгиев беше засекретено, а присъдата беше прочетена при закрити врата. Решението на съда беше оповестено от самия Георгиев.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!