Quantcast

Христо Иванов: Абсурдно е да ме наричат министър на протеста

OFFNews Последна промяна на 11 август 2014 в 09:36 4545 5

"Аз съм изпълнявал гражданския си дълг, участвал съм в множество протести през последните години. След като приключи краткият ми престой като министър, очаквам с нетърпение да се включа в естествената си гражданска роля. В този смисъл е абсурдна тази квалификация. Опитът да се представя протестът като, едва ли не, някаква трайна политическа формация, която има свои министри, е некоректен за мен. "

Това заяви служебният вицепремиер и министър на правосъдието Христо Иванов пред БНР по повод твърденията, че е "министър на протеста". След като разбра, че двамата му заместници ще са двамата млади съдии Аглика Адамова и Петко Петков пък се заговори, че "Съюзът на съдиите ще си има министерство".

Коментарът на Иванов по този въпрос беше: "Клеймото, че тези мои заместници са свързани със Съюза на съдиите. Това, да се оправдаваме, че имаме съдии, които са активни и не просто си вършат работата добре, но и се ангажират самата общност да се реформира, наистина граничи с абсурда".

"Аз съм един обикновен гражданин, който рязко прави прехода към публичната сфера. На тази граница е възможно да възникнат въпроси, да се окаже, че има неща, които от моя страна са недоглеждани. Някакси не съм се готвил за министър. Разбира се, има и елемент, който следва от факта, че през последните години в българското общество се натрупа огромен антагонизъм и напрежение. Доста се разкаля публичния терен", заяви Иванов.

Иванов обяви, че основната цел, която си поставя за двата месеца работа, които му предстоят, е да бъде завършена работата по стратегията за съдебната реформа. По този повод министърът ще се срещне в близките дни с неправителствени организации, които работят в сферата.

По повод предстоящия избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) през септември, Иванов заяви: "когато става дума за назначения в съдебната власт, за хора с мандати от по 7 години, чието присъствие там ще има огромно влияние върху общия климат, върху динамиката на реформата, трябва да заложим на професионални въпроси и критерии. Трябва да заложим на въпроси, свързани с тяхната нравственост и възприятие от колегите им, а не толкова да се занимаваме каква политическа подкрепа има за тях".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 11:18

Абсурдно е, че си министър.
"...трябва да заложим на професионални въпроси и критерии. Трябва да заложим на въпроси, свързани с тяхната нравственост и възприятие от колегите им, а не толкова да се занимаваме каква политическа подкрепа има за тях." - казва този, който е изхвърлен от професионалните структури на професията, която се е опитвал да упражнява.
Всъщност, какво чудно има в това - каква е професията на президента? Завършил компютри, партиен функционер, вилнял в строителството - с две думи специалист по далаверата! Какъв да е тогава кабинетът? Както и предишния - кабинет на далаверата!

11.08 2014 в 10:45

Болезнено много прилича на афганистански студент(талибан)

11.08 2014 в 10:41

За съжаление, този познава само много малка част от съдиите и то тези, които общуват с НПО-тата. Мнозинството не гледа на тези взаимодействия с добро око, защото са хранилка, но той откъде да го знае. Всеки там счита, че хванал Господ за...

11.08 2014 в 10:39

На заем от Васил Петев:
Много ми е интересно, кой е този амбициозен нов служебен министър, който онзи ден се закле в името на народа, а вчера вече пристигаше с новата си служебна кола, та дори и с пилотна кола с лампа отпред, на марината на Свети Влас?! Кой е този отговорен роден тапир, който не можа да издържи и 2 дена и вече харчи държавни пари по шапита и ресторанти?!
Номерът на служебното му BMW 7 е СА6003.
Това да не е новият правосъден…онзи ведър протестър – този истински родолюбец, който идва да провери справедливостта по нашето Черноморие?!


#КОЙ?

11.08 2014 в 10:28

Господи....