Правителството снабди Зимния дворец с паркинг

OFFNews 21 септември 2017 в 14:51 9110 0

Правителството снабди Зимния дворец с паркинг

Снимка БГНЕС, архив

Правителството прие решение, с което да прехвърли собствеността на прилежащ терен към Зимния дворец на спорта на Министерството на младежта и спорта.

Имотът се намира в гр. София, район „Студентски" и до сега е бил предоставен за управление на Министерството на образованието и науката (МОН), но не се ползва за нуждите на МОН. С решението се предвижда имотът да бъде отнет от управлението на МОН и да бъде предоставен за управление на ММС, след което се обявява за частна държавна собственост и се апортира в капитала на „Академика 2011" ЕАД.

„Академика 2011" ЕАД е търговско дружество със 100% държавно участие в капитала, чийто принципал е министъра на младежта и спорта. Зимният дворец на спорта е включен в активите на „Академика 2011" ЕАД. Чрез апортиране в капитала му и на прилежащия терен ще се създадат условия за пълноценно използване на целия спортен комплекс, вкл. за изпълнение на нормативните изисквания за наличие на зона, предназначена за паркиране, евакуация и др. около сградата на Зимния дворец на спорта.

През 2016 г. държавното дружество получи безвъзмездно и терена за "Арена Бургас". "Академика 2011" разполага с 35 милиона лв. за строителството на спортната зала, като средствата бяха пренасочени от спрения проект за реконструкция на Зимния дворец в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови