Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството отпусна 56 млн. лв. за общини и оградата на границата

OFFNews 17 юни 2015 в 12:33 1796 0

Министерският съвет одобри отпускането на допълнителни средства в размер до 55,807 млн. лв. за няколко общини и проектирането на оградата на границата.

За проектирането на защитното съоръжение са заделени 30 млн. лв. През януари парламентът даде зелена светлина за вдигане на ограда по границата с Турция без провеждането на обществена поръчка. За това ще отговарят областните управи на Бургас, Ямбол и Хасково. Към момента оградата е на ниво проектиране. 

Очаква се дострояването да струва около 90 млн. лева, а дължината на оградата да бъде 82 км. 

Останалите средства правителството отпуска за реализиране на общински проекти за подобряване транспортната и социална инфраструктура.

360 хил. лв. са отпуснати на община Бяла Слатина за ремонт на уличната мрежа в четири населени места и за ремонт на сградите на две читалища; 110 хил. лв. по бюджета на община Аврен за ремонт на читалище в с. Царевци; 286,5 хил. лв. по бюджета на община Златоград за финансиране на реконструкцията на участък от бул. „България”, включително изграждане на кръгово кръстовище и паркинг; 1 млн. лв. по бюджета на община Раковски за изграждане и рехабилитация на общинска пътна мрежа; 2,5 млн. лв. по бюджета на община Кюстендил за изграждане на център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация; 915 634 лв. по бюджета на община Доспат за реконструкция, изграждане и асфалтиране на улична мрежа; 150 хил. лв. по бюджета на община Елена за ремонт на отоплителна система в сградата на СОУ „Иван Момчилов“; 1 485 хил. лв. по бюджета на община Смолян за довършване на водоснабдяването на селата Стража и Орешец; 1 млн. лв. по бюджета на община Чепеларе за благоустройство и ремонт на улици.

Разчетени са и средства за Столична община за проекти по оперативните програми „Транспорт“, „Околна среда“ и „Регионално развитие“ в размер на 15 млн. лева.

С постановлението са одобрени до 3 млн. лв. по бюджета на Българската национална телевизия за продуцирането и създаването на телевизионна програма за международния песенен конкурс „Детска Евровизия 2015 г.“, който ще се проведе в страната ни през месец ноември 2015 година.

Средствата се предоставят по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2015 година. 

Правителството одобри още допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие” за 2015 г. в размер на 25 млн. лв. Средствата са предвидени в централния бюджет и ще се използват за извършването на плащания за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност по одобрени за подпомагане проекти на общини. От отпуснатата сума 23,5 млн. лв. са за одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) и 1,5 млн. лв. – по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (2007-2013 г.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews