Правителството не планира увеличение на данъците

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2016 в 14:37 3221 2

Правителството не планира увеличение на данъците

Не се предвиждат изменения в параметрите на данъците в посока увеличение, изключение правят акцизните ставки за облагане на тютюна.

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщава БГНЕС.

Изказването на Горанов беше направено във връзка с обсъжданите промени в Закона за акцизните и данъчните складове. Финансовият министър обясни, че в промените на закона не се предвижда увеличение на данъците.

„Мотивите ми за промени са свързани с нови достижения в европейското право. Другите мотиви са свързани със стъпки в посока по облекчаване на информационния обмен между лицата и проходните администрации и въвеждане на някои облекчения за бизнеса по отношение на ДДС”, посочи още финансовият министър.

Относно предложението наследници да плащат неизплатени данъци на починало лице, Горанов коментира, че тази промяна не е безспорна. „Но, тя е икономически обусловена от обстоятелството, че например едноличен търговец, независимо, че предприятието му загива с него, икономическите връзки продължават да съществуват. Промяната е в полза за съществуването на някакъв регламент”, обоснова се още Владислав Горанов.

От своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов обясни, че БТПП подкрепя предложените промени в Закона за акцизните и данъчните складове. „Доста са се постарали експертите на данъчната администрация. Чудесно е всичко да се подава по електронен път, но все пак нека се остави и възможността за подаване на декларациите на книжен носител”, призова той във връзка с предложението данъчните декларации да се подават по електронен път. От БСК също одобряват запазване на общия подход на данъчната тежест, както и електронното подаване на данъчни декларации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25545

2

Izalina

04.10 2016 в 14:50

Рано е да се каже.
Обичайно тези сюрпризи ги получаваме с празничния брой на ДВ между Коледа и Нова година, но не по-рано от 15.декември.
Пък и на Горанов кой ли още му вярва?