Правителството назначи 8 нови областни управители

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2022 в 17:04 1150 0

Правителството назначи нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Заемащите длъжността досега са освободени.

Правителственото решение е прието неприсъствено, уточняват от пресслужбата на МС.

Ралица Манолова е назначена за областен управител на Габрово. Тя е магистър по специалност "Международни икономически отношения", с дългогодишен опит в Областна администрация - Габрово, както и в частния сектор.

За областен управител на Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите - Велико Търново и Ловеч.

Ванина Вецина е назначена за областен управител на Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност "Европейска публична администрация", с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

За областен управител на Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по "Европейска интеграция", с опит в частния сектор.

Катя Кръстева е назначена за областен управител на Силистра. Тя е завършила специалност "Начална училищна педагогика", с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник - с. Ценович.

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет - Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

Владимир Йолов става областен управител на Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по "Международни икономически отношения" с дългогодишен опит в частния сектор.

За областен управител на Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър по "Международни икономически отношения" и "Финанси", с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е зам.-кмет на общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови