Потеглят ли Сидеров и Бареков заедно към евроизборите?

OFFNews 09 октомври 2018 в 15:06 9343 8

Снимка : Архив

Лиерът на партия "Атака", която е част от управляващата коалиция, Волен Сидеров и евродепутатът Николай Бареков ще бъдат домакини на конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България".

От партията на Бареков "Презареди България" уточняват, че форумът се организира от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, чийто член е Бареков. Общият форум идва малко повече от половин година преди евроизборите, в момент, в който част от политическите формации вече започнаха вътрешнопартийна подготовка за вота. 

През последните месеци Волен Сидеров неколкократно поиска ясен отговор от сегашните си коалиционни партньори в "Обединените патриоти" ВМРО и НФСБ дали ще се явяват заедно на евроизборите. Преди два месеца лидерът на "Атака" обяви, че е попитал вицепремиера дали ще се явяват заедно, а отговорът бил "не, не и не". След това отношенията между двамата на няколко пъти бяха сериозно обтегнати по различни причини. 

В края на миналата седмица се разбра, че Бареков и Сидеров са имали тричасова среща на четири очи за предстоящата конференция идния петък, както и "за бъдещето на патриотизма, национализма и консерватизма в България". За този разговор съобщи Бареков, а поводът беше инцидентът на пътя със съпругата на Волен Сидеров - Деница. Бареков е бил свидетел на станалото. 

След инцидента с Деница Гаджева Сидеров имаше критики и към управляващите. Той нарече МВР "корумпирана система" и  поиска партията му да оглави министерството. Това стана в деня, в който бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров подаде оставка като национален координатор на "Атака". А това породи съмнения, че Сидеров ще предложи Лазаров отново да поеме поста, който е заемал и преди в ръководството на МВР.

В самата конференция на Сидеров и Бареков, която ще се проведе този петък, участие ще вземат европейски консерватори - Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ); Темистоклис Астенидис, зам.-директор на АКРЕ и други.

По време на събитието ще бъде представено социологическо проучване за влиянието на консерватизма у нас, изготвено от „Институт за модерна политика". Данните ще бъдат изнесени от Борислав Цеков.

Миналата седмица Бареков се похвали с писмо, в което унгарският премиер Виктор Обран му благодари лично за това, че е гласувал в подкрепа на Унгария при вота в ЕП. На 12 септември европейските депутати трябваше да кажат подкрепят или не откриването на наказателна процедура срещу страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

16.10 2018 в 14:25

Май са пренасочили партийните кадри от телевизията към коментари по форумите.

6004

7

Елена П.

09.10 2018 в 20:47

Преди години помня, че Атака и сама беше вкарала 3 евродепутати. Мисля, че сега също може да вкара сама. Освен това са единствените консерватори у нас и е редно да застанат в редиците им и навън.
Сидеров освен това е единственият, който им отваря очите на всички, с доста опит и доста патил

6000

6

NM

09.10 2018 в 20:42

btw... само да допълня- Краят на Юнкер и Меркел се вижда. Тези хора разрушиха Европа и се изплюха на всички националности на старият континент! Колкото по-силно българско представителство от български националисти има в следващия европарламент - толкова по- добре за България! Радвам се, че отново Сидеров повежда четата в битка! Нито капка страх, нито крачка назад!

6000

5

NM

09.10 2018 в 20:37

Не харесвам Бареков, но е безкрайно прав , че Волен е идеолог и създател на българското консервативно движение. На много реформаторчета-либералчета, бспарчета и дпсарчета може да не им харесва това- но то е факт и трябва да си идиот да го отричаш! Дано Сидеров изпрати минимум 2ма представители в Брюксел за да се чува силно гласът на родните националисти! Пълна подкрепа за Сидеров! Ревете либерали- вашият край се вижда!!

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

09.10 2018 в 16:12

Да!!! Проституцията е хитър бизнес - имаш стока, продаваш я и пак си е твоя.» Вдига си продавачът гащите и стоката пак си е негова... И може да я продаде същата стока на втори, трети... Не точно същата, де… Малце амортизирана, разширена от прекомерна употреба... Ама винаги готова за нови ползватели..

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

09.10 2018 в 16:07

Оттатък европарламента е по-вероятно да са класират... А на нашенските си избори - стълбички изпод опашката на коня - дал господ.. Пък и Янка Магистралната им пази място от 2013-та г...

10571

1

Hissarion

09.10 2018 в 15:31

Сидера и Барека ще се метнат един към друг като зажаднели бродници, че мандатът приключва, а те семейства имат да хрантутят.