Сидеров питал Симеонов заедно ли ще се явяват на евроизборите. Отговорът: Не, не и не

Симона Костадинова 19 юли 2018 в 11:11 7343 0

Валери Симеонов е отговорил с "не, не и не" на въпросите на коалиционния си партньор в "Обединените патриоти" дали формациите им ще се явяват заедно на предстоящите догодина избори за евродепутати.

Това обяви пред журналисти в парламента председателят на парламетнараната група на ОП и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

До поредната ескалация на напрежение в "малката коалиция" (между ВМРО, НФСБ и "Атака") се стигна след приемането на поправки в закона за приватизацията, които според НФСБ са направени в полза на братя Домусчиеви, за да може те не плащат на държавата неустойка в размер на 58 млн. лева заради неспазени ангажиметни по договора им за Български морски флот (БМФ). От партията на Симеонов смятат, че Атака, ВМРО и ГЕРБ заедно са прокарали поправката, но от формацията на Сидеров са се опитали да изтеглят текстовете преди окончателното им приемане. Вчера вицепремиерът Симеонов обяви, че ако текстовете бъдат приети, ще напусне коалицията, депутатите му обаче обявиха, че НФСБ трябва да се събере, за да реши какво да прави оттук нататък.

Днес Сидеров предупреди коалиционния си партньор Валери Симеонов, че войната, която води с определени бизнескръгове, не е полезна за България. Според лидера на "Атака" в приетите текстове няма лобизъм, въпреки че призна, че не разбира от материята на приетия закон. 

НФСБ обаче определя действията на "Атака" и ВМРО като "безпринципни позиции" и обяви, че няма да търпи подобно нещо. 

"Кой клати коалицията - всичко ще се реши на съвет на НФСБ. Нищо не сме решили, засега всичко е вариант. ВМРО и Сидеров си имат сценарий за приватизация. Милионите са много. "Атака" се държат като деца. Голямата опасност е опозицията да я няма, а те вчера се скатаха. Някои обслужва олигарси и тези някои явно са "Воля", нашите партньори не остават по-назад", коментира зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

Той добави, че "НФСБ е в основата на оpозицията", но бързо след това се поправи, че има предвид "коалицията". Сидеров обаче е на друго мнение и за това: "НФСБ се появи напук на "Атака" и за да ми прави на мен сечено. Аз я направих "Атака", аз я направих тази коалиция, затова Симеонов е вицепремиер, трябва да се отнася с уважение към моята работа", каза Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови