Порожанов обеща 100 кози на баба Дора, тя му вдигна скандал

OFFNews Последна промяна на 19 юли 2018 в 22:07 12385 6

Снимка bnt.bg

"Министър Порожанов се срещна и с леля Дора, като ѝ предложи 100 кози - дарени от козeвъд за нея, като същевременно ще получи и полагащото й се обезщетение. По регистър тя има 61 кози."

Това съобщават от пресцентъра на земеделското ведомство след днешната среща на министъра с баба Дора от Шарково.

„Не е леко на никой, трябва да де справим с болестта“, подчерта Порожанов и допълни, че при положителните проби трябват мерки - гласи още текстът на съобщението от МЗХГ.

От телевизионните репортажи обаче става ясно, че срещата на министъра с баба Дора е преминала драматично. В кадрите се вижда как тя удря по масата и крещи на Порожанов:

"Вие, докторите, казахте, че моите проби са отрицателни. На мен втора проба не е взета. И аз няма да позволя, макар че съм горда българка, вие и всички останали да дойдете да ми изтрепете животните".

Проблемът е в това, че в самото населено място има много положителни проби, обясни земеделският министър пред БНТ.

От пресцентъра на земеделското ведомство съобщават още, че от стадото в Болярово (където по-рано днес Българската агенция по безопасност на храните обяви вторично огнище на чума по дребните преживни животни) ще бъде взета втора проба.

Причината е, че фермата е отдалечена от другите и животните са на оборен режим - те не са имали физически контакт с други стада. Ще се прави стриктна дезинфекция и контрол.

Заповедта на директора на БАБХ за мерките в Болярово остава в сила, но изпълнението се спира до излизане на резултатите от лабораторните изследвания. Решението е консултирано с Крис де Клерк, експерт на ЕС, част от ветеринарния екип за спешни ситуации на ЕС (CVET).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

6

Фиджи

20.07 2018 в 01:19

“ Порожанов: Има две стада, в които има зараза – на баба Дора и в Болярово.Ще изчакаме с резултатите от пробите, обясни министърът“ .
Кой лъже,като трябва да се изчакат резултатите,а се твърди че има зараза без резултати?

6006

5

Фиджи

20.07 2018 в 01:10

3.Е, НЕ ЖИВЕЕМ ЛИ В МАФИОТСКА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ МАФИОТИ, СРЕЩУ КОИТО, КАКВИТО И НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА ПРИЛАГА Д-р ПЛАМЕН ПАСКОВ, ТО ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОТХВЪРЛЯНИ, ЗАЩОТО СА БАРИЕРА ПРЕД МИЛИАРДИТЕ ?"

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1879405559034920&id=1856706967971446

Иванка Ставрева

6006

4

Фиджи

20.07 2018 в 01:09

2.- РАЗБОЛЯВАТ СЕ ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА ИСТИНСКИ ИЛИ СИМВОЛИЧНО ОТ ЧУМА, ЗА ДОКАЗВАНЕТО НА КОЯТО БОЛЕСТ СЕ ИЗПОЛЗВА „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР”, СВЪРЗАН С ФАМИЛИЯТА НА ЕВРОДЕПУТАТКАТА МАРИЯ ГАБРИЕЛ ВЪВ ФРАНЦИЯ !
- НАМИРА СЕ НУЖНИЯ ДЕГЕНЕРАТ-ПРЕДАТЕЛ, КОЙТО ДА ОГЛАВИ ПРОТЕСТА НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ И ДА ТРЪБИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ, КАК ЖИВОТНОВЪДИТЕ ИМАТ „ДОВЕРИЕ” НА МЕДИЦИНСКИЯ ЦЕНТЪР ОТ ФРАЦИЯ ЗА ИСТИНСКАТА ДИАГНОЗА НА ТЕХНИЯ ДОБИТЪК !
- СЪБИРАТ СЕ ЕКИПИ ОТ „СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ВЕТЕРИНАРИ”, КОИТО СА СИ ЧИСТО НАТУРАЛНИ БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИ, В ДОБАВКА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ НОВОТО МИГРАНТСКО ПОПЪЛНЕНИЕ НА НАЦИЯТА
- И… СЕ ОТПОЧВА ЕДНОСТРАННО ИЗБИВАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ, КАТО „ДЪРЖАВАТА” ИЗОБЩО НЕ СЕ ЧУВСТВА ДЛЪЖНА ДА ДАВА НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ НА ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, ЗАЩОТО ИСТИНСКАТА ПРЧИНА ЗА ТОВА ЧУДОВИЩНО ЗВЕРСТВО, Е РАЗЧИСТВАНЕ НА ТЕРЕНИ ЗА ЗАСЕЛВАНЕ НА МИГРАНТИ СРЕЩУ МИЛИАРДИ, НА КОИТО ”ПЪРВИ РАНГ-РАЗПОРЕДИТЕЛ” Е КИРО ДЖАПАНКАТА !
Е, НЕ ЖИВЕЕМ ЛИ В МАФИОТСКА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ МАФИОТИ, СРЕЩУ КОИТО, КАКВИТО И НАУЧНИ ДО

6006

3

Фиджи

20.07 2018 в 01:08

1.БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СВИКНАХА ВЕЧЕ С „НЕТРАДИЦИОННИТЕ ПОЛИТИКИ” НА ПРАВИТЕЛСТВАТА НА БОРИСОВ И ГЕРБ, ПРИ КОИТО АКО Е НЕОБХОДИМО СИЛОВОТО СТРОИТЕЛСТВО НА ПЪТИЩА, ПЪРВО СЕ ПРИЛАГА УМИШЛЕН ПОЖАР, АКО, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГРАЖДА СГРАДА-МАСТОДОНТ ВЪРХУ ТЕРЕН НА ДЕТСКА ГРАДИНА В КВАРТАЛ МЛАДОСТ, КОЙТО ВЕЧЕ ПРИДОБИ ВИД И АТМОСФЕРА НА „ЛАБИРИНТА НА СМЪРТТА”, СЕ ПОДЛАГА УМИШЛЕН КАПАН С ПАЧКИ ПАРИ, КАТО „ПОЛУЧЕН РУШВЕТ” ОТ КМЕТИЦАТА !
АКО, Е ЗАПЛЮТ ПРИВЛЕКАТЕЛЕН ТЕРЕН, ЗАЕТ ОТ ЦИГАРЕНАТА ФАБРИКА, ОТНОВО СЕ ПРЕДИЗВИКВА ПОЖАР И ВИНАТА ЗА НЕГО СЕ ВМЕНЯВА НА КЛОШАР !
АКО, ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА НА БУФЕРНА ЗОНА ЗА ПРИЕМ НА „МИГРАНТИ” СРЕЩУ НЯКОЛКО МИЛИАРДА, ТРАНСФЕРИРАНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ КИРО ДЖАПАНКАТА, НЕЗВИСИМО, ЧЕ ТОЧНО ТОЙ И ТАКИВА КАТО НЕГО ПРИНУДИХА НАД
ЕДИН МИЛИОН И ПОЛОВИНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, СЕ ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СЛЕДВАЩИЯ СЦЕНАРИИ:
- РАЗБОЛЯВАТ СЕ ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА ИСТИНСКИ ИЛИ СИМВОЛИЧНО ОТ ЧУМА, ЗА ДОКАЗВАНЕТО НА КОЯТО БОЛЕСТ СЕ И

13214

2

XR4

19.07 2018 в 23:44

Ебаси, тия хора(от БАБХ) луди ги направИха за да може винету да си вдигне рейтинга.Кви са тия истерии? Има чума! Тва е! Ама дечица им били.Е кво ся-дай да лумне цяла България? Ми дечицата на другите?

20696

1

Новак

19.07 2018 в 22:24

А това не е ли подигравка с хората - моето съчувствие към жената, но за другите хора това не е ли драма? Ето на това му се вика “тежък популизъм”. Да не говорим, че така този пуяк настройва другите хора срещу жената. Простотията е повсеместна в това управление.