Две стада с положителни проби за чума, едното е на баба Дора

OFFNews 19 юли 2018 в 08:38 16783 1

Стадото на баба Дора е едно от двете стада, заразени с чума. Другото, в което има констатирана проба за болестта, е в Болярово.

Това каза земеделският министър Румен Порожанов на брифинг в МВР. Евтаназията на преживни животни в района се отлага засега, като дезинфекцията в 10-километровата зона се извършва под засилен контрол.

Всички проби са качени на сайта на "Агенцията по безопасност на храните".

Имаме още много проби, от които очакваме резултати. Надяваме се да бъде овладяна ситуацията в районите, в които е констатирана чума, но ни притеснява ситуацията, която се нагнетява, отбеляза още земеделският министър.

Ще поискаме изслушване в парламента, за да получим препотвърждение на правилността на нашите действия, каза вътрешният министър Валентин Радев. Няма как спасявайки държавата от такова зло, като чумата по животните, да не получаваме доверието на всички политически сили, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

1

квазимодо

20.07 2018 в 19:23

Каква е тази бабичка, каква е тази демокрация ? А ще и помагат разни дето не знаят какво е ред в една държава. За такъви само чичо Пиночет, диктатура демек. Ред на всяка цена. Никаква представа няма какво е чума и как се разпространява. Заради 100 овце и 10 овчи мозъка ще пламне цяла Европа.
 
X

Да помогнем на украинските деца!