Плевнелиев: Достоевски и Толстой не изпратиха войски в Крим

OFFNews Последна промяна на 21 март 2014 в 21:20 6895 15

Росен Плевнелиев

Трябва да правим разлика между Русия и Кремъл. Защото Достоевски, Толстой и Чайковски не изпратиха войски в Крим.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред БНТ.

Крим беше анексиран – това е истината. Става дума за нарушаване на международното право. Референдумът също беше незаконен, подчерта Плевнелиев.

Анексиране означава насилствено присъединяване от една държава на части от територията на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случи пред очите на целия свят. Ние всички видяхме как Русия изпрати войски. Под зоркия поглед на руските войници бе организиран незаконен локален референдум, на база на който Русия анексира части от територията на независима Украйна, заяви президентът.

България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от седем години сме член на Европейския съюз, каза още президентът.

Той коментира и поредната вътрешнополитическа тема, която скара партиите в парламента. "Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, поясни Плевнелиев.

„Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече, използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да го направи. Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих конституцията”, допълни президентът, който подчерта не заема страна в партийния конфликт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2015 в 21:18

Крим е собственост на САЩ.Навремето Ленин взема заем $50 милиона от
Американска банка ,като залага (ипотекира)Крим.Заема не е върнат. По време на ВСВ Рузвелт и Сталин възнамеряват да създадат там Еврейска държава;Кримска Калифорния. Но...
Сталин раздава всичката земя на Американци имащи отношение към Ленд Лиза. Хрушчов го подарява на Украйна за да го "спаси".Това го пише Михаил Полторанин,вицепремиер от
правителството на Елцин.

24.03 2014 в 13:21

Крим, 'земи замълчи ? Ти ли говориш за Литература, бе, неграмотнико неден.. За боклука си ти..

23.03 2014 в 01:14

"... Анексиране означава насилствено присъединяване..."
и 97% са много нещастни от това!

22.03 2014 в 22:35

Я па тоя! Пише се за българин, а не знае български, та пише на някакъв ЧУЖД език.

22.03 2014 в 17:48

Цар Борис ІІІ също не изпрати войски в Русия, но съм сигурен, че Плевналиев е готов да изпрати.

22.03 2014 в 07:46

винтервюто пред БНТ си поизлъгал малко Плевнелиев БНТ ме знаят от играта РУСКА РОЛЕТКА 2003г.и знаят че не говоря работи без покритие!Изказваш се,че си си СВЪРШИЛ РАБОТАТА сега било ред на народното събрание.Не виждам да си си свършил работата след като мойта молба№94-01 дело№37/23.01.2012г.не си я оправил и не виждам да си изпратил служебно нареждане до ной от президентската институция! Щом такива елементарни неща не си направил за един изстрадал човек от народа който управляваш ЯСНО Е КАК РАБОТИШ И КАК ОПРАВЯШ СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ!

22.03 2014 в 07:37

1-е место в мире по заболеваниям психики;

Видно е стигнало до д-я Путин.

За съжаление не виждам хубави сценарии за нас в навечерието на 2-та студена война.

22.03 2014 в 07:36

Това, че е президент не го оправдава за тъпотиите, които дрънка.

22.03 2014 в 07:36

Това, че е президент не го оправдава за тъпотиите, които дрънка.

22.03 2014 в 00:59

Ами той кримчо прави точно това, срещу което тръгнал да се изказва: пише тъпотии без да има и хабер какво казва.
И според мен президента почна малко едно към гьотере да говори, ма той си знае - президент е. Станишев и Орешарски също плещят тъпотии, ма единя е назначен, а другия е никакъв вече. Най-дразнещ за момента е Местан, ма много учЕно говори и ме е срам да го псувам.
Хахахахахахахахахахахах