Плевнелиев: Банско заслужава втора кабинка

OFFNews 28 февруари 2015 в 18:59 5100 8

Снимка Булфото / Миро Златев

Банско заслужава втора кабинка, българските ски курорти като Добринище, като Чепеларе, като Пампорово, като Боровец, Сапарева баня и всички останали имат пълното основание, съобразявайки се с високите екологични стандарти на Европейския съюз, да се развиват. Не виждам никакво противоречие. Ще го кажа ясно: има начин по най-високите екологични стандарти да правите ски туризъм. Нека да го направим.

Това заяви при пристигането си в ски зоната на Банско президентът Росен Плевнелиев.

Президентът се надява, че България ще покаже своето гостоприемство по време на стартовете за Световната купа по ски - алпийски дисциплини за жени, на които Банско е домакин.

Изпитвам гордост, че съм президент на една красива държава,която организира световно събитие от най-висок ранг - 300 милиона зрители днес са заедно с нас, нека да покажем най-доброто, на което сме способни, каза държавният глава.

Аз познавам този регион, това е моят регион, моят край, виждам потенциала му и заставам зад него. Туризмът е индустрия, която е най-важна за България. Не можем и не бива да губим от безсмислено противопоставяне. България може да се поучи от Австрия, от Швейцария, от най-добрите на планетата. Имаме същите дадености, заяви президентът.

Плевнелиев добави, че е "нужно може бе малко повече отговорно отношение".

Не се ентусиазирам от безпринципни сблъсъци, заставам зад принципния подход, съобразно най-добрите екологични стандарти, но в интерес на икономическата перспектива на българските региони, коментира Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!