САЩ започва военни учения в България и Румъния

ОFFNews 25 март 2015 в 16:46 7004 24

Американската армия започва военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Atlantic Resolve", съобщи официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън.

Състав от 173-та въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи.

В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа, отбеляза Уорън.

Миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с цел отработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът". Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Смята се, че военното командване на НАТО е взело решение за провеждане на операция "Atlantic Resolve" в отговор на серията от военни учения, които Русия смята да проведе. Те започнаха миналата седмица с огромното по мащаби учение, което обхвана район от Арктика до Черно море. В него участваха 80 000 войници, около 100 бойни кораба и над 220 самолета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!