Ексклузивно На живо: Служебното правителство поема властта

ПФ изгони Енчев от парламентарните комисии, Манолова го защити

Нели Чолашка Последна промяна на 10 декември 2014 в 10:37 5648 15

Велизар Енчев

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов оттегли напусналия парламентарната група на ПФ Велизар Енчев от Комисията за взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, както и от социалната комисия.

Това предизвика защитна реакция от страна на самия Енчев, но изненадващо за него се застъпи и социалистката Мая Манолова.

По думите на Енчев това е знак към българските пенсионери, че ПФ не иска да има техен представител в парламентарните комисии.

Манолова пък поиска отлагане на гласуването на това предложение на Патриотите, докато парламентарните групи не се разберат къде да разпределят независимите народни представители (в момента те са четирима).

Тя се позова на правилника за работа на Народното събрание, където по думите й пише, че независимите депутати също трябва да членуват в до две парламентарни комисии.

Председателстващият заседанието Димитър Главчев й каза, че се е объркала и дори й изключи микрофона.

Петър Славов от Реформаторския блок напомни на Манолова, че съгласно правилника парламентарните групи имат право да оттеглят депутати от комисиите, ако те напуснат съответната парламентарна група. 

Ако искате, г-жо Манолова, предложете Енчев отново за тези комисии и ние може да ви подкрепим, посъветва я Славов.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък изказа предположението, че Манолова е решила да се застъпи за Енчев по случай Деня на правата на човека, който се отбелязва днес.

Кирил Добрев от БСП пък реши да се застъпи за колежката си и посъветва Главчев, ако е нервен в този ранен час, да отстъпи мястото на някой от другите зам.-председатели на НС.

Заради този сблъсък на парламентарната трибуна вносителят на предложението Валери Симеонов стана, за да обясни, че това е просто процедура и няма как да остави Енчев като представител на ПФ в комисиите.

Той напомни на Велизар Енчев, че е влязъл в парламента не от името на някакви въображаеми пенсионерски организации, а като водач на листа на Патриотичния фронт в София-област.

Манолова пък му напомни, че народът избира депутатите и не може да сравнява нещата с фирмени отношения и с отношенията, които е имал с Енчев, когато е работил за неговата телевизия.

"Когато Енчев си получаваше заплатата в телевизията на всяко пето число, беше по-хрисим от монахиня", отговори й Симеонов.

Днес няма да се гласува оттеглянето на Слави Бинев от Комисията за култура и медии, от която той обеща да се оттегли след масовите протести срещу това назначение. Управляващите партии още не са се разбрали кой ще седне на неговото място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2014 в 23:54

И за да приключим темата "Велизар Енчев" и като се обърна към постващия като F1:

1. По млад съм от Велизар - с няколко години.
2. Не съм журналист, но уважавам неговото журналистическо перо - независимо дали написаното или казаното от него съвпада с моите виждания.
3. "Мутра" в България може да назовете всеки, включително министър-председателя или Президента - няма значение.
4. И най-важното, ако Велизар иска да закрее и да се ограничи до "Галерия" и писанията в нея - това е негов проблем. Да си пише там с Явор Дачков и русофила Симов. Жалко за един от кадърните български журналисти, който има голям капацитет и добро перо - ама така си е решил, всеки има право на свой избор.
5. Един от големите проблеми не само на Велизар, но и на други журналисти - вижте Бареков например, е че като влезат под прожекторите започват да стават "разбирачи" по всичко без необходимите познания - тоя им казал, оня им рекъл - "информация". Да, ама като не могат да анализират тази информация защото нямат познания по право, икономика, история, системни науки, психология и т.н. олекват като балони. Меко казано.

10.12 2014 в 22:48

Листи/глисти все същата песен, прокълнат парламент, който влезе, проглежда, Велизар Енчев е уважавана от мен личност, апелирам за приличие.

10.12 2014 в 21:05

Г-н Симеонов, отново ще има избори! Колко ли от хората които излъгахте, ще ви подкрепят този път? Колко ли от зрителите на вашата телевизия, ще го направят отново? Колко електорат смятате че ви е останал, след предателството което извършихте!? Срамувам се от вас. Не мога да гледам приятелите си вочите, с които с отворени сърца гласувахме за вас. Днес, извършихте поредното, долно предателство спрямо вашите избиратели, пенсионерите и целия български народ. Срамувам се от наглоста с която говорите от трибуната, и обидните думи които исползвате. Г-н Симеонов, с поведението си в парламента,вие загубихте 6 000 000 български гласа зад граница. ЧЕСТИТО!

10.12 2014 в 14:47

Не бил герой Велизар, Дядка, стига с тази ревност.
Не ми е симпатичен Енчев, защото го избива на анархо-комунизъм.
Ама в тази парлама той бе единствения който каза истината за тиквоча. Всички други, се наредиха да му лапат кура.

10.12 2014 в 13:27

И всичко това, само защото отказа да се подчини на ПАРТИЙНАТА ДИСЦИПЛИНА и да гласува против съвеста си за банкянския простак. Сега започнаха да го заливат с помия, защото прояви чест и достойнство, каквото неговите съпартийци явно нямат. Електората на пишман-националистите едва ли подкрепя тази противоестествена коалиция с псевдо-проеврогейската общност по интереси на Тиквоча.

10.12 2014 в 13:18

Прекалено много компромиси унищожават човека. Превръщат го в мижитурка. За възпитанието на Симеонов говорят обидните квалификации!!! Все едно по чий адрес са. Когато няма аргументи нищожеството е невъзпитано и арогантно.
И не е написалият глупости единстеният, който е работил с Енчев. Всички имаме недостатъци. Но при някои има и качества!!!

10.12 2014 в 12:53

Г-н Симеонов е много прав. Симпоматиката на Велизар ми е ясна - работил съм с него. Няма герои. Нито Велизар е герой, нито аз. Велизар е нписал една блудкава книга, мога да напиша 5 тома за една територия където никога не е бил № 1. Други са били. И стига с тоя "героизъм" на Велизар - бил защитник на пенсионерите, бил защитник на българите в Македония (защо не го видях не вчерашното представяне на книгата "Раздяла няма" от Темелко Нешков, бащата на Любчо Нешков)Защо? Защото Велизар е ВЕЛИК !!! Той знае всичко по всички въпроси. С което дразни дори хората, които му симпатизират като добър журналист.

10.12 2014 в 12:24


Кои ЩРАУСИ цъкнаха 8 “ – “ на коментар №1–Възмутен!?!?

ХАЙДЕ ПОНЕ ЕДИН ОТ ТЯХ ДА НАПИШЕ КОЙ,КОЙ,КОЙ Е ПО-ЧЕСТЕН И ПО-МОРАЛЕН ОТ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ СРЕД 240 ПЛАЗМОДИИ!!

10.12 2014 в 12:02

Когато един мъж поостарее, освен кура, омеква му и акъла.
Жив пример е "Дедо Пене".
Дядка, какъв компромис "за доброто на България" да направи Енчев , да спре да говори, че министър -председателя е мутра и е за затвора ли?
Изкуфял пън.

10.12 2014 в 11:57

И като ви написах горното за Велизар Енчев, само да ви кажа, че го познавам ЛИЧНО, работил съм близо до него и че неговия психопортрет ми е ясен - ама пределно ясен. Айде стига от "герои" . Майка България е важна, не някакви измислили се герои. И дедо Пене не иска да бъде герой. Не го интересува това.