Quantcast

Велизар Енчев поиска оставката на Слави Бинев

Ивайло Анев Последна промяна на 01 декември 2014 в 18:16 5497 5

Велизар Енчев

Напусналият парламентарната група на Патриотичния фронт Велизар Енчев призова Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на комисията по култура и медии, защото с това назначение му направили "мечешка услуга".

В интервю за "Дарик" Енчев заяви, че няма намерение да прави нова партия или да работи за разцепление на НФСБ, в чието създаване е участвал. 

„Пуснаха го по пистата, според мен това е един изключително хитър ход за компрометиране и на Валери Симеонов, и на Слави Бинев", категоричен беше Енчев.

Според него оставката на Бинев ще е единственият достоен ход от негова страна. "Ако не поправи тази грешка, струва ми се, че българските интелектуалци имат всички основания да се вдигнат на бунт. Не защото Слави Бинев не става за шеф на комисия, но за тази комисия не може да претендира", заяви напусналият НФСБ Енчев.

„Като че ли политическите партии станаха търговски дружества, а политиците и депутатите станаха търговци. Опитах се от самото начало на работата на парламента да им кажа да не правят това предателство към избирателите. Молих ги с аргументи".

Енчев заяви, че няма намерение да измества Валери Симеонов, като призна, че с хода си прави услуга на лидера на НФСБ.

По думите му едно от съображенията му да напусне сега е  да успокои паниката на Валери Симеонов, който се страхува на Конгреса на НФСБ да не бъде издигната неговата кандидатура.

"Не призовавам за разцепление. Не мога да се откажа от нещо, което съм създал. Съзнавам, че му правя услуга - той вчера беше много доволен от това мое решение. Изчерпах всички средства да се противопоставя на това еднолично диктаторско управление на ПГ", заяви независимият депутат. 

Според него Симеонов трябва да разбере, че София не е Бургас, парламентът не е Общинският съвет на Бургас, депутатите не са му подчинените в ТВ Скат. "Диалогът трябва да е цивилизован", категоричен беше Енчев.

Според Велизар Енчев ако изборът на Слави Бинев за шеф на комисията по култура е гротеска, то присъствието на Цветан Цветанов в комисията за контрол на СРС-тата е зловеща драма. „С този пост, ако предложението е на Цветанов, на Слави Бинев му направиха мечешка услуга", коментира депутатът:

Велизар Енчев беше категоричен, че няма път назад каквото и да решат патриотите за подкрепата на правителството.

„ПФ в момента няма полезен ход. Ако оттегли подкрепата си, ще покаже едно небалансирано, истерично поведение. Ако не я оттегли, ще докаже правотата на моите думи."

Депутатът заяви, че като независим ще използва парламентарният контрол, за да защитава интересите на пенсионерите, чийто говорител е бил. По повод репликата на Валери Семеонов, че „от поведението на Енчев ще се разбере кой е новият му работодател", депутатът посочи:

„От днес ще представлявам интересите на всички пенсионерски съюзи в България, с изключение на един, който гравитира към ГЕРБ. Така че това са моите работодатели - нашите бащи и майки".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2014 в 13:09

Слушал съм няколко пъти Велизар Енчев. В повечето случаи не съм бил съгласен с казаното от него, защото го избива на анархо-комунизъм.
Но прави му чест, че единствено той в парламата казва истината за тиквуня. Всички други се усукват за да отхапят и те от баницата.
Нормално.
Да еба и демокрацията, майка хранителка закрилница на политиците боклуци!

02.12 2014 в 12:47

bravo enchev, ti si golqm chovek

02.12 2014 в 04:58

А ще поиска ли и оставката на зам.-председатела на парламента - ДС-шестакът "Иван" Каракачанов, който през уикенда е бил в Лион на конгреса на фашизоидния наци-интернационал: http://clubz.bg/11318-vmro___vyv_fashizoidniq_internacional_

02.12 2014 в 00:15

ГЕРБ НАЗНАЧИХА ОСЪДЕНИЯ ЗА ПОДСЛУШВАNE POMQR ЦВЕТАНОВ ЗА ШЕФ НА КОМИСИЯ ЗА СРС!!!!!

ОСТАВКА ГЕРБЕРАСТКИ КУРСВИ!!!

01.12 2014 в 18:42

Господин Енчев,
Обръщам се към Вас като човек, когото уважавам. Патриотичният фронт, с всичките му кусури, е единствената що годе Българска партия и Вие влязахте в Народното събрание благодарение на нас, които гласувахме за нея. Сега, като се отцепихте с ДПС ли ще гласувате? Защото средно положение няма!