Велизар Енчев поиска оставката на Слави Бинев

Ивайло Анев 01 декември 2014 в 18:16 6590 5

Велизар Енчев

Напусналият парламентарната група на Патриотичния фронт Велизар Енчев призова Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на комисията по култура и медии, защото с това назначение му направили "мечешка услуга".

В интервю за "Дарик" Енчев заяви, че няма намерение да прави нова партия или да работи за разцепление на НФСБ, в чието създаване е участвал. 

„Пуснаха го по пистата, според мен това е един изключително хитър ход за компрометиране и на Валери Симеонов, и на Слави Бинев", категоричен беше Енчев.

Според него оставката на Бинев ще е единственият достоен ход от негова страна. "Ако не поправи тази грешка, струва ми се, че българските интелектуалци имат всички основания да се вдигнат на бунт. Не защото Слави Бинев не става за шеф на комисия, но за тази комисия не може да претендира", заяви напусналият НФСБ Енчев.

„Като че ли политическите партии станаха търговски дружества, а политиците и депутатите станаха търговци. Опитах се от самото начало на работата на парламента да им кажа да не правят това предателство към избирателите. Молих ги с аргументи".

Енчев заяви, че няма намерение да измества Валери Симеонов, като призна, че с хода си прави услуга на лидера на НФСБ.

По думите му едно от съображенията му да напусне сега е  да успокои паниката на Валери Симеонов, който се страхува на Конгреса на НФСБ да не бъде издигната неговата кандидатура.

"Не призовавам за разцепление. Не мога да се откажа от нещо, което съм създал. Съзнавам, че му правя услуга - той вчера беше много доволен от това мое решение. Изчерпах всички средства да се противопоставя на това еднолично диктаторско управление на ПГ", заяви независимият депутат. 

Според него Симеонов трябва да разбере, че София не е Бургас, парламентът не е Общинският съвет на Бургас, депутатите не са му подчинените в ТВ Скат. "Диалогът трябва да е цивилизован", категоричен беше Енчев.

Според Велизар Енчев ако изборът на Слави Бинев за шеф на комисията по култура е гротеска, то присъствието на Цветан Цветанов в комисията за контрол на СРС-тата е зловеща драма. „С този пост, ако предложението е на Цветанов, на Слави Бинев му направиха мечешка услуга", коментира депутатът:

Велизар Енчев беше категоричен, че няма път назад каквото и да решат патриотите за подкрепата на правителството.

„ПФ в момента няма полезен ход. Ако оттегли подкрепата си, ще покаже едно небалансирано, истерично поведение. Ако не я оттегли, ще докаже правотата на моите думи."

Депутатът заяви, че като независим ще използва парламентарният контрол, за да защитава интересите на пенсионерите, чийто говорител е бил. По повод репликата на Валери Семеонов, че „от поведението на Енчев ще се разбере кой е новият му работодател", депутатът посочи:

„От днес ще представлявам интересите на всички пенсионерски съюзи в България, с изключение на един, който гравитира към ГЕРБ. Така че това са моите работодатели - нашите бащи и майки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови