Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Петро Порошенко идва в България по покана на Росен Плевнелиев

OFFNews 28 юни 2016 в 16:24 4149 4

Петро Порошенко идва в България по покана на Росен Плевнелиев

Президентът на Украйна Петро Порошенко идва в четвъртък на еднодневно официално посещение в България по покана на държавния глава Росен Плевнелиев. 

Акцент по време на разговорите ще бъдат въпроси на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, на регионалната и международната сигурност, както и от европейския дневен ред, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двамата държавни глави ще разговарят на четири очи.

Ще бъдат подписани Междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия, Меморандум между Министерствата на младежта и спорта на Република България и Украйна за сътрудничество между младежта, Споразумение между Българската академия на науките (БАН) и Държавната космическа агенция на Украйна (ДКАУ) за сътрудничество в рамките на космическия експеримент „Йонасат микро” на базата на космическия апарат „Микросат-М”.

Порошенко ще разговаря и с премиера Бойко Борисов.

Двамата държавни глави ще направят съвместна пресконференция, а по-късно Порошенко ще открие паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко. В гр. Хисаря украинският президент ще разговаря с украински военнослужещи, настанени за рехабилитация във Военния санаториум „Калероя“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12738

3

Mr Hivaga

28.06 2016 в 21:40

Типично по балкански и двата да хапнат и пиинат с народни пари за последно не се знае кога пак ще се отвори възможност :). Безсмилено пилеене на държавни пари поне да пойска нещо за българите в Бесарабия ала надали.

12621

1

TOR

28.06 2016 в 17:11

Плевнелиев. До последно те съжалявах и защитавах, но ... Толкоз.
За какво ти е тоя ка*ут, който избива собствените си братя?
И двамата сте политически трупове, както се оказа...

 
X

Подкастът на OFFNews