Петков за поискания имунитет на Борисов: Правосъдието не трябва да е бухалка

OFFNews 30 май 2023 в 21:30 6167 4

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Винаги сме вярвали в истинското правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който тази вечер се включи в протеста срещу президента Румен Радев. Коментарът на Петков е в отговор на въпрос за поискания депутатски имунитет на Бойко Борисов, съобщава БТА.

Петков заяви, че протестиращите са гарантът, че България ще има европейско правителство, което ще направи реформите, така че да бъдем част от Шенген и еврозоната.

Тези хора, които от сутрин до вечер се опитват да подслушват, да връщат старите системи назад, да ни насочват към Евразия, да се опитват да казват, че мирът в Европа е като си заврем главата под храстите, няма да стане, заяви още Петков.

По-рано тази вечер Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов.

От прокуратурата посочват, че предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител (пране на пари).

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, заявиха от пресцентъра на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-295

3

Vitorio

31.05 2023 в 06:57

Знаете ли как може да догоним Румъния в евро интеграцията?!
Като вкараме два бивши премиера в затвора, наведнъж в макси процес за не справяне и некадърност и престъпна небрежност спрямо общото благо, а Боеко- престъпления срещу отечеството по целият НК и НПКа, от кора до кора!
А Европейците мъчно ще ги стигнем и срещу тях да тичаме, поне малко да си зачистим кочинката, да върнем колкото може окрадането, спрямо българското законодателство, а не да го запорират спрямо "магнитски" което нас не ни грее финасово като видяхме с лицето Д.П - 10, къде са парите от КТБ, бе пичове, запорирани, и няма да ги видим, майчем, освен ако не си размърдаме и налегнем парцалките!

11300

2

yoghurt

30.05 2023 в 22:37

Ето защо е опасен Гешев. Като от ПП го арестуваха Бойко, не му изнасяше на Гешев, и го освободи по живо по знраво. Сега, защото има шанс бухалката на ДПС да се махне със помощта на ПП И ГЕРБ - и изведнъж главния прокурор се сети да заплашва Бойко и извади делата "на трупчета"

Но за хората играта на Шах е нещо твърде сложно явно. Първосигналната реакция е най-присъща. А ПП ги схрускват старите руски пръчове, управляващи държавата ни.

-295

1

Vitorio

30.05 2023 в 22:07

WTF, LOL, some kind of schizo?!
Абе Кире не го ли арестува ти бе, чапкънино ниеден...
Нищо ще си правите компания!
Моля те да ми погнеш като рекламно лице на един нов лубрикиращ крем, "ДълБочко" с блатно кокиче и алое вера...

 
X

Да помогнем на украинските деца!