Петков, Василев и Бориславова не отидоха в комисията 'Джемкорп': Парламентарният контрол е по-важен

Йорданка Веселинова 06 декември 2022 в 15:47 2908 4

Брифинг на ПП

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Кирил Петков и Венко Сабрутев

Председателите на "Продължаваме промяната" Асен Василев и Кирил Петков, както и бившата началничка на кабинета "Петков" Лена Бориславова не отидоха на заседанието на комисията за "Джемкорп", която днес трябваше да ги изслуша по казуса с меморандума.

Междувременно Петков и Венко Сабрутев дадоха брифинг в парламента и обявиха, че никой от ПП няма да отиде на заседанието на комисията, тъй като парламентарният контрол бил по-важен. Той определи планираното за днес изслушване като "организирани от ГЕРБ циркове".

"Няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от "борисовките". Вече два месеца се занимаваме с несъстоятелни неща и в момента много по-важно е да изслушаме министър Шишков за магистрала "Хемус", къде са изчезналите пари, къде е изчезналата магистрала", добави Петков.

Петков съобщи, че бившият ресорен министър Александър Николов (тогава от квотата на ИТН - б.а.) ще присъства и ще отговори на всички въпроси.

Той разясни, че меморандумът е необвързващ и показа документа. Венко Сабрутев пък добави, че претенции към страната няма нито "Джемкорп", нито IP3.

В начало на заседанието Александър Николов потвърди тази теза. Той е категоричен, че не е получавал инструкции от никого. По думите му меморандумът не е ратифициран от НС, защото е необвързващ. Николов съобщи още, че документът е бил в Министерството на енергетиката и по време на служебния кабинет на Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови