Петков: Смелостта на Терзиев да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна

Баба ми е единственият човек, отказал да стане сътрудник на ДС от ИСУЛ, каза съпредседателят на ''Продължаваме промяната''

OFFNews 02 юли 2023 в 10:54 3812 10

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че Васил Терзиев има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората. 

Петков написа публикация във Фейсбук, в която отново подкрепи общата кандидатура на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и "Спаси София" за кмет на София - Васил Терзиев. 

През последната седмица срещу кандидатурата му се чуват критики от избирателите на ПП-ДБ заради връзките на роднините му с Държавна сигурност - бащата, дядото и вуйчото на Терзиев са били високопоставени служители в ДС. 

Ето какво написа Кирил Петков в социалните мрежи: 

"Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си.
Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.”
Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.

И точно поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%. Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи.

Защо му трябваше да влиза в политиката? Отговорът е прост: от чувство за отговорност и защото има куража да променя!

Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че Продължаваме промяната, Демократична България, Спаси София трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство - чувството за дълг.

Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората. Отборът на промяната се увеличи и София ще бъде различна след следващите избори!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

11

Джендо Джедев

02.07 2023 в 20:43

Най ми е смешно когато някой гербарий почне да се отвинтва по темата за дядото на Терзиев. Интересно агент Буда какво мисли по въпроса... :D

3767

10

Име на профила

02.07 2023 в 15:40

Тоя под мен не е точно трол, както самия той писа преди време. Байганьовец е.

Съществува единствено в новини за ПП, и неграмотничи. Поради ниското ниво на интелект е трудно да се прецени дали е изражденец, гербе***т, или по-лошо...

-98

9

br.bravo

02.07 2023 в 15:06

ХАххаахаахахаахаххаххааххахахахахахахахахахахаххаха, честито на демократите, че гласувахме за ПП ДБ!

3767

8

Име на профила

02.07 2023 в 14:19

Четат го другите ботове. Сами си пишат, сами се четат, и спорят един с друг.

Написах същото като danvan преди седмица. Ама нали трябва да се окаля някак от ОПГ-тата и селяндурите...

1042

7

danvan

02.07 2023 в 13:50

моето семейство също е патило по време на соца. Дядо ми беше заклеймен, баща ми е имал проблеми със следването си.
Но за мен е налудничаво да се държи отговорен човек за постъпки на дядо му, напревни когато дори не е бил роден.

По тази логика би следвало да искаме всички наследници на Каин да се изобличат начаса.

2550

6

alfakentavur

02.07 2023 в 12:32

С две думи и от мен:

Ако си мислиш, че някой ти чете несвързаните и налудничави глупости - лъжеш се.

-1395

5

AlexT

02.07 2023 в 12:24

4..А дали щял да се откаже от семейството си /леелееее каква жертва / , не НИ ИНТЕРЕСУВА ..Интересива ни- този БОК.. да НЕ Е кандидат за кмет на София .
.Интересува ни ДС- БКП –да получи СРЕДЕН пръст от нас – от НАС , Свободните граждани !!
Пак ченгесарите са се САМОЗАБРАВИЛИ !! Този път с подкрепата и на „гения „на кирчо, христо , атанасов и гробното мълчание на ръководствата им / другите им членове/ ? ..Партийни им работи..Не ни интересуват, но вече ще ЗНАЕМ, КОЙ къде е в ..палитрата..:))
Сдве думи от мен ..:)

-1395

4

AlexT

02.07 2023 в 12:22

3 ..А този останал – герой, истински патриот , защото ДС- БКП НЯМА да е ЗАД ГЪРБА му , ако отиде някъде другаде , в Свободния свят- да прави бизнес ...:)) Дори на медведев, на синчето с магазините в Лос Анджелис- му теглиха шута-изгониха го, на една къща в Барселона- и се вгледаха в Испания – и т.н...САМО с ДС –БКП зад гъба си , можеше да станеш милионер в България- да се знае :..
Но,борисчо,разкарайте се и двамата и не ни губете времето ,,Вие не сте НОВА БЪЛГАРИЯ , а алчни,жалки мошеници, тарикатчета ,,които.....не ставате .. Копе..та сте .. , без памет, търгаши,израстъци някакви жалки, напъващи се да мислите и предлагате ГНИЛИ ябълки .. и т.н. , меко казано ...:)
А дали щял да се откаже от семейството си /леелееее каква жертва / , не НИ ИНТЕРЕСУВА ..Интересива ни- този БОК.. да НЕ Е кандидат за кмет на София .
.Интересува ни ДС- БКП –да получи СРЕДЕН пръст от нас – от НАС , Свободните граждани !!
Пак ченгесарите са се САМОЗАБРАВИЛИ !! Този път с подкрепата и на „

-1395

3

AlexT

02.07 2023 в 12:19

2 ..?, НЕ са ли ПЕРАЧИ на пари/ ще ми купиш НЕЩО за 250 млн. – а аз ще ти дам 50 милиона-отгоре , комисионна , например ...:)) Парите на ДС изпрани , „американците” си купили нещо стар модел, НЕизползваемо , вероятно , а Васил - голяяяям мениджър ..
ДАЛИ е ТАКА , може всеки да го поиска от ПРОКУРАТУРАТА !! И защо не, като знаем какво крадене падна в България с годините ...:) Но, дори да не е истина горното..Знаем през годините за краденето на фирми, ИЗНУДВАНЕТО- лепенките , другарите от ДС-БКП- с оръжие, за РАЗЛИКА от НАС- ГРАЖДАНИТЕ ,поколението им – милионерско- били комунисти!? : и т.н.. Няма начин в България да си станал МИЛИОНЕР БЕЗ да са ТИ РАЗРЕШИЛИ – ДС-БКП-мафията, мутрите , руските агенти и т.н.. ФАКТ ...Който искаше и можеше- се РАЗКАРВАШЕ от България – навън на СВОБОДА за бизнеса и т.н.. Голяма тема и друг път повече....
А този останал – герой, истински патриот , защото ДС- БКП НЯМА да е ЗАД ГЪРБА му , ако отиде някъде другаде , в Свободния свят- да прави б

-1395

2

AlexT

02.07 2023 в 12:16

Тарикатче дребно номер 2..Борисчо бонев ..:)
Какво се очаквало от ДС кандидатчето ?  После ще питат- ако стане кмет - КАКВО да ПРАВИ като кмет , ще питаме хората- защото не знаем ) и ...тн... Схемата ви тарикатче, не струва- и няма да стане ) Лапачи от класа сте ,но няма да ви мине номера ..Какво да правело другото тариктче ? Хахахахааааа......
Ами да се научи, че такъв с неговата семейна история НЕ МОЖЕ , не го искат хората- нормалните граждани , няма да управлява,дори, София /после ще искате и цяла България !? / ...Никой насила не го кара , но ДС манията за власт се е вселила и в него ..ТЕ са „най- умните, кадърните , спецовете” и т,Н.. и манията , че ВЛАСТТА в България им ПРИНАДЛЕЖИ по”Право”от 9-ти 1944 година, е и неговата мисъл,желание ,и т.н.::)
.ДА СЕ РАЗКАРА , защото ще искаме и ПРОВЕРКА на Фирмата купила НЕЩО От него – ПОЛЗВА ЛИ ГО :) ?, НЕ са ли ПЕРАЧИ на пари/ ще ми купиш НЕЩО за 250 млн. – а аз ще ти дам 50 милиона-отгоре , комисионна , например ...:)) Парит
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика