Петков махна зам.-шефа на ДАНС и назначи 5-има нови зам.-министри

OFFNews 22 декември 2021 в 18:55 2869 0

Нови петима зам.-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков днес.

На длъжността зам.-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов.

Илия Илиев е инженер геодезист, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране.

Владимир Върбанов е юрист, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет във Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.

От длъжността зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени за зам.-министри на външните работи.

Ирена Димитрова е дипломат с над 20-годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе.

Васил Георгиев има магистърски степени по тюркология и по право от СУ „Св. Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на България в Турция, народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността зам.-министър на земеделието, храните и горите на поста зам.-министър на земеделието. От длъжността зам.-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е взето неприсъствено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови