Петков даде на съда документа, че не е канадски гражданин. Иска изслушване на международен експерт

OFFNews 08 октомври 2021 в 17:36 7243 4

Снимка gov.bg

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така Кирил Петков е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада, твърдят от "Продължаваме промяната".

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство. Както многократно е заявявал, според него "именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

6

Jordanll

09.10 2021 в 10:54

Прав си, вас_сашка!
Не ни трябват чужди документи! Има декларация от български нотариус, за чий ти е документ от Канада?

1896

2

Simo

08.10 2021 в 18:49

Браво !!! Мачкай герберско-депесарски конституционалисти. Щом ще се интересуват и съобразяват с документ от друга държава трябва да чуят експертно мнение и на международен експерт. А за искането за справедлив процес ощ два пъти браво!!! Сега корумпираните не могат да прекратят делото. Като ще се съдим да се съдим. Да ги видим герберско-депесарските гащници сега.
Умното си е умно, браво!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!