Пеевски обяви подкрепа за директора на Пирогов и призова за ускорен строеж на Детската болница

ДПС ще предложи законопроект, с който да задължи правителството да започне ускорено изграждане на Националната детска болница

Ружа Райчева 05 декември 2023 в 15:30 1680 1

Делян Пеевски в парламента

Снимка БГНЕС/Архив

Делян Пеевски в парламента

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви пълна подкрепа за уволнения шеф на столичната болница "Пирогов" и призова партиите и шефовете на кабинети да не се месят в здравния сектор и да не кадруват в болниците.

По-рано днес стана ясно, че временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от длъжност. Въпреки че решението на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков все още не е публично оповестено, в Търговския регистър като представител на държавата в Съвета на директорите е вписан доц. Константин Димов – водещ хирург от Клиниката по лицево-челюстна хирургия и отоларингология на УМБАЛ „Св. Анна“ и бивш пироговец.

В позиция, публикувана на сайта на пресцентъра на ДПС, Пеевски съобщи още, че партията му ще предложи на управляваща коалиция да вземе спешно решение, с което да задължи Министерския съвет незабавно да започне ускорено изграждане на Националната детска болница. Проектът трябва да се изгради съвместно с обществените организации, ангажирани с темата, инструктира Пеевски.

Относно изключението от европейските санкциите върху преноса на руски петрол депутатът от ДПС посочва, че подкрепя напълно предложената от ГЕРБ отмяна на дерогацията от 1 януари догодина. "Очаквам той да продължи разговорите с лидерите за постигане на парламентарна евроатлантическа подкрепа", пише още Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

05.12 2023 в 20:48

Ами да, на Пеевски и Борисов най-удобни са винаги някакви мошеници и компрометирани типове. Защо бе, защо винаги харесвате преследваните от ДАНС и Прокуратура калъфи? Сляп електорат, кьорави човечета гласуващи на инат...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews