Павлова получава 4 кабинета в НДК и 70 служители

OFFNews Последна промяна на 31 май 2017 в 11:42 4113 1

Павлова получава 4 кабинета в НДК и 70 служители

За нуждите на организацията на българското председателство на Съвета на ЕС министерството на Лиляна Павлова получава четири кабинета и 70 души персонал.

Това реши днес правителството на редовното си заседание. В сряда беше приет устройствен правилник на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Със създаването на новото ведомство се утвърждава силна координационна структура, която да изпълнява единствено и само функции по подготовката и провеждането на председателството, се посочва в решението на правителството.

В структурата на новото министерство се влива Националният център по подготовката и провеждането на председателството. Предвидени са и съответни промени в нормативните актове, регулиращи въпроси, свързани с подготовката председателството.

Администрацията на министерството е структурирана в четири дирекции – две в общата и две в специализираната администрация. Общата численост на персонала е 70 щатни бройки. Основната дейност по подготовката и провеждането на българското председателство се осъществява от двете специализирани дирекции - „Подготовка и провеждане на Председателството“ и „Комуникация и пресцентър“.

Функциите на дирекция „Подготовка и провеждане на Председателството“ са основно свързани с изготвянето на обобщен календар на събитията, които ще се проведат по време на Председателство. Дирекцията ще изготвя разпределението на събитията от календара на Председателството по сгради, ще отговаря в координация с дирекция „Държавен протокол“ на МВнР за логистичната подготовка и протоколното обслужване на неформалните заседания на Европейския съвет и различните формати на Съвета на ЕС, събитията от парламентарното измерение на Председателството и официалните церемонии по откриването и закриването на Председателството, за ангажирането на доброволци за осъществяване на дейности по Председателството, в т. ч. изпълняващи ролята на лица за свръзка с делегациите.

Дирекция „Комуникация и пресцентър“ в координация с МВнР ще изпълнява Комуникационна стратегия на българското председателство в национален план, ще организира пресцентъра на българското председателството в София. Предвижда се и длъжността говорител на Председателството.

С друго решение правителството възложи на министър Лиляна Павлова да сключи с „Национален дворец на културата - Конгресен център София“ ЕАД договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху части от сградата на НДК за срок до 31 декември 2018 г. Това са четири кабинета на първия етаж в главната сграда на НДК и зала 3/3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

1

Denis Rizanov

31.05 2017 в 12:08

Павлова получава четири кабинета и 70 души персонал.

Абе да не би да са назначили нова бригада чистачки на НДК "Людмила Живкова" и звено помпиери за шадраваните отпред? И да са ги зачислили към Уиуи-то Снегорина?
Щот като и знам само на нея габаритите... Направо са за рекород за Гинес - тя и 70 души персонал в 4 кабинета! Ше бият онзи на китайчетата дето в една джипка се бяха събрали 35 броя!