Патриотичният фронт: Държавата бездейства по случаите с насилие над деца

Ивайло Анев 18 декември 2014 в 10:25 3786 1

Султанка Петрова

Снимка Сергей Антонов

Султанка Петрова

Патриотичният фронт поиска временна анкетна комисия да разследва случаите на насилие над деца чрез декларация, която депутатката Султанка Петрова прочете от парламентарната трибуна.

В нея се визират случаите на сексуално насилие над деца, извършени в училището в Дебелт и в столичното IV помощно. Според ПФ институциите за закрила на децата в България бездействат, а правителството и парламентът не оказват ефективен контрол.

"Недопустимо е насилието на подрастващите да се превръща само в статистика. Това е порокът на днешния ден. Къде са институциите в най-важния от човешки живот период - развитието и израстването на децата. „Къде е отговорността на закрилата на детето, която не си е свършила работа? Кой носи отговаря за бездействието на тези институции? Отговорът е прост – ние", каза Петрова.

Според Петрова случилото се в училището в Дебелт повдига за пореден път въпроса за отговорността. "Защо тези деца са оставени сами", попита тя и констатира, че травмите, които им остават, са цял живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews