Изнасилването на 12-годишно момче в Дебелт наблюдавано от ученик

OFFNews 09 декември 2014 в 09:00 15368 9

Прокуратурата е образувала производство срещу неизвестен извършител във връзка със случая на изнасиленото 12-годишно момче в училищната тоалетна в бургаското село Дебелт.

Разследващите имат съмнения, че насиленият Гошко е бил жертва на подобно деяние и преди. По неофициална информация насилникът се казва Брайко, той е от ромски произход, а насилието било наблюдавано от негов приятел, който по време на акта подмятал подигравателни обръщения. Самият той разказал всичко на полицията по-късно. 

За случая сигнал в полицията подава майката на 12-годишния Георги, показва репортаж на bTV. Момчето е с лека умствена изостаналост, но редовно ходи на училище, като има занятия с ресурсен учител. 

„Казало на ресурсния, че му се ходи до тоалетната. Той му казал: „Добре, Гоше, отиди!"... „Момченцето го видяло и го заключило в тоалетната, преди да излезе той. Натиска го вътре, сваля му гащичките, затваря му устата, запушва му устата и го насилва вътре", разказва майката Донка Георгиева.

Детето се оплакало на учителя, че му е зле, но не казало защо. Изкарало и останалите два часа и се прибрало. Изглеждало „стреснато”, но минало време, преди да каже какво се е случило.

Директорката на училището Таня Вангелова разбрала за случая ден по-късно. Категорична е, че няма как да е станало там:

„Ако в училище нещо се беше случило, щеше да има някакви индикации от поведението на детето, нещо по-различно като поведение. Такова нещо не е забелязано, не е констатирано".

В училището има една тоалетна. Директорката обаче е категорична, че няма начин никой да не забележи липсата на дете. Чистачките също твърдят, че работата им е „да оглеждаме”.

Причината разследването засега да се води срещу неизвестен извършител е, заради подозренията, че престъплението не е извършено само от един човек. 

В понеделник от кметството сложиха охрана на входа и заключиха вратата на училището. 

Срещу по-голямото момче няма сигнали, нито „нищо по-различно от всички деца, които се закачат”, според директора.

„Напълно нормално, майките да отидат да разберат за какво става въпрос... Те ми казаха, че отговорът на директорката бил: До изясняване на случая, това момче няма да бъде на училище повече, а след това, ако наистина е виновен, той ще бъде изключен!", коментира кметът на Дебелт Иванка Ангелова.

За да ходи при сина си в болницата, Донка вика съседка, която да се грижи за другите й четири деца.

В сряда в селото ще има мирен протест в подкрепа на Гошко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews