Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първанов заплаши, че АБВ ще напусне коалицията

Ивайло Анев 02 декември 2015 в 12:41 4701 10

Лидерът на АБВ Георги Първанов

След местните избори ГЕРБ си вирнаха носовете, заяви председателят на АБВ Георги Първанов на извънредна пресконференция в парламента.

Той за пореден път заплаши с напускане на коалицията. Първанов обяви, че този път причината е липсата на диалог при приемането на държавния бюджет и неприемането на предложенията на АБВ за финансови инжекции за социалната политика.

"Ние не смятаме да играем ролята на пето колело в коалицията", категоричен беше лидерът на АБВ.

Той обяви също, че депутатите от АБВ няма да подкрепят актуализацията на бюджета за тази година, защото не са съгласни с раздаването на пари за министерствата.

"Социалното министерство с Ивайло Калфин е единственото, което не поискало актуализация на бюджета за 2015 г. и е спазвало бюджетната дисциплина", категоричен беше Първанов.

По думите му увеличението на парите за пенсии и надбавки идва от това, че са направени реформи в социалния сектор, а не от допълнителното държавно субсидиране.

Според Първанов правосъдният министър Христо Иванов трябвало да си подаде оставката заради "скандала с Европейската комисия по казуса "Яневагейт".

„Министър Иванов е основната пречка пред това да се случи ефективна и работеща съдебна реформа“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews