Ексклузивно Орлин Гигов уби украинката, която миналата година преби и изхвърли гола и боса

Първанов: Турски поток ще мине през България, защото Русия има интерес от това

OFFNews 03 декември 2018 в 09:17 5564 1

Снимка БНТ

90% съм сигурен, че проектът "Турски поток" ще мине през България, защото Русия има стратегически интерес от това. Ние очевидно сме редуцирали енергийните си претенции до минимум. 

Това заяви Георги Първанов по БНТ и подчерта, че на страната ни е нужна нова енергийна стратегия. Той изрази опасения за газовия хъб "Балкан".

Няколко неща ме впечатлиха по време на дискусията в парламента - първо, че ние реагираме вече много емоционално, да не кажа възторжено, на информации, които се появяват във в. "Комерсант" или съобщения на ТАСС - значи липсва политическия диалог. Едно време ние знаехме какво ще се случи и подписвахме договори, сега обаче чакаме съобщенията на информационните агенции, каза Първанов. 

Радваме се на едни обеми, които са твърде скромни, те горе-долу заместват онова, което бихме загубили, когато трасето няма да минава през Украйна, обясни Първанов. Той припомни как същите тези партии и политици се съпротивляваха на онези обеми, които бяха договорени по т. нар. голям шлем - ставаше дума за 63 млрд. куб. метра, сега обемът е 15, не повече от 16 млрд. куб. метра. Очевидно е, че сме редуцирали своите претенции, но все пак е по-добре така да стане, отколкото нищо, допълни  Първанов.

Той попита - някой дали е прочел Енергийната стратегия, която допълваха и коригираха. Съмнявам се, защото тази стратегия затвори "Белене", уточни той.

Георги Първанов заяви още, че твърде много се говори за т. нар. хъб "Балкан", но "откъде ще получим газ, за да направим реален хъб, да бъдем търговски разпределител, да доминираме, да диктуваме правилата. Нека да знаем, че Русия няма да даде газ, който ние да продаваме. Това в по-голяма степен се отнася за Турция. Онези, които не искаха руска зависимост, сега получават не само руска, но и турска зависимост, обясни Първанов. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  6145

  1

  kokoten

  03.12 2018 в 10:35

  ...прав е Първанката,не ми е любимец,ама е прав.Сами се закопахме заради няколко келеша,които ближеха американски задници и сега ще смучем пръсти(и не само) и ще се чудим защо руснаците ни разлюбиха...щото сме долнопробни курве*а...
   
  X

  За и против Гей парада