Quantcast

Първанов: Хъб без руски газ е невъзможeн

Последна промяна на 13 януари 2015 в 10:28 3039 5

бившият президент Георги Първанов

"Газопроводът "Южен поток" ще влезе в трасето си, а България ще е единствената наказана държава. Очаквах да видя реален ефективен контакт на най-високо ниво между София и Москва, както направиха Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия и те имат своите решения. Ходенето на премиера Борисов в Брюксел напомня позицията на министър Драгомир Стойнев да предостави нашите суверенни права  да преговаряме на тогавашния еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер”, коментира  бившият президент Георги Първанов в интервю пред ТВ7.

Според него отговорността за провала на проекта е на шест поредни български правителства, но и на руската страна, която "не направи необходимото, за да стане този проект необратим".

По повод вчерашната развръзка на 40-дневната "драма" с бившия председател на ДАНС лидерът на АБВ смята, че акцията по издирването не е акт, скойто можем да се гордеем.

"Случаят с Петко Сертов се оказа много смешен – жена му подаде сигнал, че е изчезнал, а после отиде и си го прибра. С това обаче дадохме сигнал на света, че нещата у нас не изглеждат сериозно", обяви експрезидентът.

Слабите институции водят до липса на доверие, повтори тезата си той и подчерта, че най-важното условие за стабилност и развитие е силната, здрава, уредена държава. Фактът, че за седмица станаха две показни убийства на улицата, показва, че се oсъзнава слабостта на държавата.

По повод драмата в Париж Първанов препоръча случаят да не се драматизира повече от необходимото, а службите за сигурност у нас да вземат съответните мерки и да бъдат укрепени, за да имаме минимална гаранция, че можем да предотвратим подобни събития. Към момента обаче се случва точно обратното.

Трябва и честно да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци. Това е почтено, не е нехуманно, изтъкна бившият държавен глава. Той отправи критика за разнопосочните позиции от страна на двама вицепремиери по този въпрос и препоръча да се намери компромисът и да се излезе с единна теза.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2015 в 17:25

Дон Гоце може да увисне без комисионни, ако Русия остане извън борда.

13.01 2015 в 16:10

Значи на хъб-а газ не му трябва. Прав е гуце, ние ще си построим ХЪБ, в центъра на България и ще му пуснем... оптика.
:)
А патко-влаТко и хомосерсемина ще назначим за теляци. С по един мокър микрофибър ще лъскат оптиката.

13.01 2015 в 16:02

Като те гледам теб, изобщо не си останал без газ - такива ментални пръдни пускаш... :D

13.01 2015 в 14:04

На каквото и да вони,останахме без газ,но с такива лайнари като тебе,Бате,така се случва...

13.01 2015 в 10:57

От тоя боклук вони на червен московски мухъл дори без да си отваря миризливата уста.