Първан Симеонов: Водата на Перник може да стъжни живота на Борисов

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2020 в 10:23 4131 1

„БСП започва предизборната кампания. На ГЕРБ им липсва реалистична преценка на ситуацията и увлечени в победите, допускат елементарни грешки. Това може да им разклати властта, не БСП“. Това коментира пред БНР социологът Първан Симеонов.

Според него „високите тонове, които понякога взема БСП, плашат хората“.

„Около въздуха и водата винаги има конски дози популизъм. Опозицията вдига сериозен балон. Добавете към това и естественото износване на имиджа на това управление, вече 10 години. И ето го това проскърцване на най-ненадейни места. Това проскърцване означава само едно – Бойко Борисов трябва да започне да управлява по-дългосрочно, а не ден за ден. Това управление е реактивно, а не проактивно“, добави Симеонов.

Според него на фона на успехите на ГЕРБ - победата над Цветан Цветанов, победата на два избора, успокояване на сценария с протестите срещу Иван Гешев, счупването на леда с Доналд Тръмп, „кризата в Перник е едно недоглеждане и е на път да стъжни живота на премиера“.

„ГЕРБ са добри балансьори на всякакви ръбове… Най-големите грешки на ГЕРБ са от подценяване, от самозабравяне и от загуба на връзка с реалността, точно когато са най-силни“, посочи Симеонов.

Според социолога за страната ни е характерно фоново недоволство.

„Не сме склонни много да променяме и това е защото в България икономиката се пораздвижи и нещата не изглеждат много зле, затова хората са предпазливи в желанието си за промяна... Най-грамадните проблеми на страната ни са свързани с човешкия капитал – с голямото разслояване на страната, огромните регионални различия, големите социални различия, демографския проблем. Същностният проблем на България е социалният“, посочи още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

1

Georgi Gracata

06.01 2020 в 17:29

Най-големия проблем на страната(не упортебявайте думата държава) е че ГЕРБ назначи на ръководни постове неграмотници,които изгониха можещите.Такова безхаберие и тъпота никога не е имало след Освобождението. Преврати,диктатури,лагери избиване на елита.ДА-преживели сме но наглост не се лекува.