Quantcast

Овчаров: Либерализирането на пазара ще увеличи цената на тока

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2015 в 20:52 2031 7

Никъде по света либерализацията на енергийния пазар не е довела до намаляване на цените на тока или увеличаване на качеството. Това обяви пред bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров.

В София например, независимо от доставчика, токът ще тече през съоръженията на ЧЕЗ. Токът ще има същото качество и приблизително същата цена като досега. В същото време към цената ще се добавят услугите на няколко посредника, което неминуемо ще увеличи цената, обясни Овчаров. 

На въпроса защо въпреки спада на цените на петрола на световните пазари, у нас не се забелязва промяна, Овчаров посочи, че цените се определят от условията на конкретния пазар.

По думите му държавата губи около 400 млн. лева от контрабанда на вносни горива, това е и причината за високите цени на горивата. 

Румен Овчаров каза още, че предсрочни избори ще има, но след време.

Критичният момент ще дойде малко след като Борисов започне да разграничава от ДПС и от модела „Кой”, категоричен е Овчаров.

Според него управлението на страната е като да „караш в ускорителната лента на магистралата кола на заден ход – в един момент ще се блъснеш”. Борисов има добър нюх за приближаваща се опасност. За да се спаси, премиерът ще предизвика „пропагандни акции” срещу ДПС, които ще доведат и до предсрочни избори, посочи Овчаров.

Той коментира и ситуацията в БСП. 

Новото ръководство на БСП така и не се разграничи от начина на управление на Станишев, а и същите хора са в управление. Така и не се отговори защо партията е изпълнител на определени властови и политически модели. Това са едни от грешките на Столетницата, които доведоха до сегашния ѝ упадък. Освен това никой в БСП не се постара да си даде сметка какво представлява новото ляво и как би могла Столетницата да е по-актуална на времето. Кой печели като къса от себе си, като се занимава с вътрешнопартиен канибализъм, коментира Румен Овчаров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.12 2015 в 16:14

"Т.е. ако не се либерализира БЕХ и НЕК ще са на загуба"

БЕХ и НЕК са "на загуба" защото продават евтино държавен ток на тарикати-износители и купуват скъпо частен ток от тарикати-производители.

При "либерализация" на пазара така, както я искат тарикатите, БЕХ и НЕК ще са на още по-голяма загуба докато ги "приватизират" срещу "дългове" същите тия тарикати.

След което ще плащаш тока на цени като в Германия.

19.12 2015 в 08:55

Ей, мушморок! Ти защо не си в затвора?

18.12 2015 в 23:39

#Кой,#кой,#кой?

18.12 2015 в 21:51

Т.е. ако не се либерализира БЕХ и НЕК ще са на загуба и ще трябва да се пълнят дупки с пари от бюджета. Т.е. моите и вашите пари. Т.е. цената сега вероятно е по-висока но по непрозрачен начин.

18.12 2015 в 21:49

Пазарните либерасти само помпат цените нагоре.

СВОБОДЕН ПАЗАР = ВИСОКИ ЦЕНИ.

Честит ви капитализъм!

18.12 2015 в 21:21

ХА ХА ХА

18.12 2015 в 21:06

"Либерализирането на пазара ще увеличи цената на тока", но рязко ще намали доходите на овчаров и енергийната банда.