Отзвук: Според БСП и ИТН проектокабинетът е лош вариант за хората

OFFNews 19 март 2024 в 17:43 1651 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

БСП и "Има такъв народ" (ИТН) смятат, че предложеният от кандидата за ротационен премиер Мария Габриел кабинет е неприемлив и е по-добре да има нови избори. Според председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов министрите не са съгласувани с ПП-ДБ, а по думите на Христо Проданов от БСП "ябълката на раздора" са министерствата на отбраната и на енергетиката - ведомства, в които има по-голям ресурс" и "ГЕРБ са успели да отмъкнат част от плячката".

Обрат: Габриел предложи нов кабинет, който не е ясно дали ПП-ДБ подкрепят

Тошко Йорданов определи преговорите между първите две политически сили като "мафиотско изнудване, в което две банди се карат кой да рекетира квартала". Той допусна, че представеният от Мария Габриел състав за следващ Министерски съвет може изобщо да не е съгласуван с ПП-ДБ. Според него правителството може да не бъде подкрепено в пленарната зала дори от групите на партиите, които участват в него.

"Наблюдаваме изключително унизителен фарс за всеки български избирател. Това е поредното доказателство, че колкото по-бързо отидем на избори, толкова по-добре", каза още председателят на ПГ на ИТН.

Според Христо Проданов от БСП, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ "може и да са се договорили да гласуват, но това е лош вариант за българските граждани". 

По думите му "самите ПП-ДБ са много разделени. Може и да се обърнат ролите и едните да се правят на опозиция, но всъщност всички са в кюпа. Разпределиха порциите за пореден път и точно заради това казвам, че не е добре за българските граждани".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

ИАД

27.03 2024 в 16:54

Управлението на държавата не е да управляваш една телевизия, особено ако трябва да изпълняваш чужда воля. Още повече ако си финансово зависим.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика