Осман Октай: Генерал от ДАНС предупредил Доган за Бисеров

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2013 в 08:42 13702 13

Осман Октай
Осман Октай

 

Високопоставен генерал от ДАНС е предупредил Ахмед Доган за разследването срещу Христо Бисеров и предстоящия скандал около него.

Това твърди бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

В студиото на Нова телевизия той каза, че генералът е бил в сараите на Доган в Бояна в събота вечерта. Почетният председател на ДПС наредил на Лютви Местан да доведе Христо Бисеров на следващия ден – в неделя. Срещата между Доган и Бисеров се провела на четири очи, като Местан бил помолен да изчака пред кабинета на Доган. Точно тогава се стигнало и до този сценарий с избягването на арест, коментира Октай.

Той обясни, че е готов да даде показания, ако бъде извикан от прокуратурата.

По думите скандалът нямало да се размине, защото имало огромен натиск от страна на европейски специални служби. Според него Доган не е бил наясно с дейността на Бисеров. „Ако е знаел за това, той в никакъв случай не би допуснал Христо Бисеров отново да бъде народен представител“, каза Октай.

Той обясни, че не ДПС и Доган имат влияние върху службите, а обратно – мощни корпоративни интереси влияят на службите и от там на политическите партии. По този начин се фабрикуват и компромати при отстраняването на неудобни опонени.

„Корпоративните интереси са едни и същи при всяка власт. Ако едни медии ласкаеха ГЕРБ в продължение на 4 години, днес те вече са в полето на днешната власт“, коментира бившият съпартиец на Бисеров.

По думите му още през 2001 година е развил тезата, че при управленито на НДСВ и ДПС в коридорите на властта са се влели кадри на корпоративната групировка „Възраждане“, които кадруват и днес.

„Христо Бисеров заедно с Лютви Местан съставиха това правителство, назначиха министри, зам.-министри, областни управители – те имат отношение към цялото управление на странаа. Какво става с авторитета на тези хора? Ще понесат ли отговорност и тези хора, които са били внедрени по този канал?“, попита Октай. Според него Лютви Местан трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка. Само така може да бъде запазен авторитетът на властта, защото този скандал „ще разруши още повече авторитета на това правителство.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 17:09

+10000!!!

08.11 2013 в 16:51

Никой не го е избирал. Те с измама взеха властта и с наглост, и репресии я държат.

08.11 2013 в 12:50

КАКВА МОРАЛНА ЛЕГИТИМНОСТ ИМА ПАРЛАМЕНТ И УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ, ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОИТО Е В НЕЛЕГАЛНОСТ ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ ?

08.11 2013 в 12:40

"Що мислиш че гласувах за ГЕРБ?"
Ами то е ясно защо - липса на връзка с главния мозък.
При гласуването за БСП, ДПС и Атака е още по-ясно - има връзка, ама няма главен мозък.

08.11 2013 в 12:36

Едни си поръчват момичета по телефона, други - генерали.

08.11 2013 в 11:22

Хайде сега глупости: Доган не знаел за дейността на Бисеров; Бисеров и Местан съставили кабинета. В този ред на мисли Доган и за Пеевски не знаел ...
А не тръгва ли всичко от това, че е трябвало Пеевски да оглави ДАНС, за да потули действията на Бисеров поръчани от Доган?

08.11 2013 в 10:35

...„Христо Бисеров заедно с Лютви Местан съставиха това правителство, назначиха министри, зам.-министри, областни управители – те имат отношение към цялото управление на страната. Какво става с авторитета на тези хора? Ще понесат ли отговорност и тези хора, които са били внедрени по този канал?"...

Точка.

08.11 2013 в 10:19

Това дето Бойко непрекъснато повтаряше, че ако е управлявал по времеот на 3-ната коалиция е щал да асфалтира цялата държава с нови пътища е 100% вярно. тогава имаше пари много от вън. Съвсем малко трябваше за да се направят всичките ни магистрали. Нови летища във Варна, Бургас и Пловдив...просто имаше възможност мнгоо да дръпнем от 2001-а до 2007-а ама тогава си избрахме комунистите и въпреки тях вс епак малко мръднахме, ама с 4-5% на година вместо с 15% на година, което беше реално!!!!

Ама 3-ната коалиция строи водно огледало и цанков камък щото от там се гепи повече и изскаха и АЕЦ да дигнат....безумие....

Сега пак....не е мнгоо добре ама ако бяхме със малко по смислено правителство като ГЕРБ3-4% ръст 2013-а не ни мърдаха!!!

Обаче ен ние избрахме Орешарски и сме капо както сега така и догодина....дори ще е добре ако догодина сме на нулата като ръст. Щото с тия некадърници дето сег ни управляват може и виденова зима да има 2014-а....много е зле положението.

08.11 2013 в 10:13

Що мислиш че гласувах за ГЕРБ? Щото и те крадат яко ама поне оставят и държавата да се развива. Просто няма място за сравнение управлението преди 1 година и сега. Преди 1 година хем беше по-голяма фира в международен план ама България имаше добро име навън и имаше надежда да дойде някой да инвестира тука с нещо смислено, не само курви и наркотици. Ама сега няма ...сега руската мафия и това е.......

Тия нямат прошка от БСП и ДПС. Разпродават държавата - концесии за по 50-100 години подписват, продават земи, каквото има на мафията и така. Крадат от собствените си деца и внуци и не им пука. За това сме на това дередже.

Ако просто имахме крадливи политици като Бойко и Цветанов отдавна да сме стигнали Гърците по жизнен стандарт. Ама не полу идиотите, материала в БГ на всеки 4 години избира комунисти и ДПС и резултата всеки път е 4 години назад.....

08.11 2013 в 10:02

Е duuuuuuuuh. Hello and welcome to last week, дет се вика. Имат оперативка почти всеки ден, където се раздават задачите, после се почва плювчене.