Опозицията в Турция припозна ДПС след подкрепата на властта за Местан

OFFNews 23 март 2016 в 14:09 5151 4

Лидерите на ДПС Рушен Риза и Четин Казак и водена от тях делегация се срещнаха в Анкара с лидера на републиканската партия на Турция. Председателят на най-голямата опозиционна сила в страната Кемал Кълъчдароглу е заявил, че трябва да се запази целостта на партията, което е от важно значение за представителите на малцинствата. 

Кълъчдароглу е казал още, че познава отлично политическата обстановка в страната ни, както и спекулациите по адрес на ДПС, съобщи ДПС. Основният акцент на разговорите бяха спекулациите от последните няколко месеца по адрес на ДПС, развитието на добрите отношения между България и Турция, укрепването на взаимодействието между побратимените градове и членството на Турция в ЕС. 

Съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак поканиха лично председателя на най-голяма опозиционна партия в Турция Кемал Кълъчдароглу на предстоящата IX-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април 2016 г. 

През април ще се проведе е учредителната конференция на новата партия ДОСТ на Лютви Местан, която се ползва с подкрепата на официалната власт в Анкара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!