Местан: Започна обратното броене за ДПС (снимки)

ОFFNews 27 февруари 2016 в 12:42 13689 15

Снимка Сергей Антонов

Започна обратното броене за ДПС, заяви Лютви Местан пред инициативния комитет за учредяването на партията "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ), съобщава БНР.

Нямам никакви илюзии, че ще е лесно. Това заяви Лютви Местан по време на Учредителното събрание на партия ДОСТ, предаде репортер на БГНЕС.

„Срещу нас стои огромен финансов ресурс и машината на статуквото, която ще репресира всеки, който ще ни последва. Цели се и включване на инструментариума на държавата чрез мита за националния предател, който щял да основе протурска партия. Кого и какво виждаме в тази зала, обаче? Тук виждам само български патриоти”, каза Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че няма илюзии, че ще му бъде лесно.

„Защо сега, сега ли сме погледнали, ще ни задават този въпрос и ни трябва ясен отговор. Отговорът е категоричен - виждахме, но си затваряхме очите, правихме компромиси в името на единството. Носим отговорност, че превърнахме единството в самоцел, в своеобразен фетиш”, призна Местан.

Той каза още, че не неговата декларация за сваления турски самолет, а словото на Доган е било стратегическа грешка.

Според закона за партиите, за да се пристъпи към създаването на нова партия, трябва първо да се събере инициативен комитет, който да е от най-малко 50 души.  успя да събере като присъстващи, а Местан събра около 200.

Местан обясни, че всички тези хора са били наречени "пандизчии и хора, събрани от кол и въже" от определени медии, свързани с Пеевски.

Според него когато Доган произнесе речта си са паднали маските и се разкрило двуличието. По думите му депутатите, които са останали в ДПС, осъзнават дълбоко в себе си, че с речта си Доган разцепи ценностно партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!