ДОСТ се учредява утре, съратник на Местан се извини на Касим Дал

Ахмед Юсеин: Доведете румънски прокурор, да му кажа какво знам за ДПС

OFFNews 26 февруари 2016 в 08:32 6809 22

Лютви Местан бе нещо като временно управляващ ДПС. Аз бях вярното куче на Ахмед Доган.

Това заяви Ахмед Юсеин по Нова тв, бивш депутат от ДПС, който напусна партията с емоционално писмо във фейсбук в началото на февруари.

Той обясни, че „данните в пресата, присъдите на бивши депутати и сумите във фалиралата банка“ потвърждават думите му, че ДПС е шампион по корупция. В парламентарната група има няколко човека, които работят нормално, но всичко друго е подчинено на далаверата. Не мога да го кажа, докато правораздавателната система е такава. Докарайте един румънски прокурор тука, за да разказвам всичко, което знам за ДПС, заяви Юсеин. 

Бившият депутат ще продължи да работи сред изселниците в Турция и за новата партия ДОСТ на Лтви Местан, която се учредява утре. Дали избирателите на ДПС ще припознаят ДОСТ и Местан, зависи много от неговите действия в бъдеще, аз съм с него, каза още Юсеин. 

В момента на турско-сирийската и на турско-иракската граница има много войници, които са с българско гражданство. Техните родители гласуваха за нас. Не може почетният председател на ДПС да се обявява за Русия, не може да се поставя под съмнение същестуването на НАТО, обясни още Юсеин. 

Ахмед Юсеин се извини на Касим Дал и призна, че хората, напуснали заедно с него, са прогледнали по-рано. 

Камен Костадинов: Никога не съм се чувствал като куче в ДПС

Напусналите ДПС започват да критикуват партията, когато загубят статута, който са имали или са искали да имат, заяви Камен Костадинов, зам.-председател на ДПС. 

„Именно Юсеин беше човекът, който идваше с папки в централата и имаше кадър за всяко вакантно място”, коментира думите на бившия си съпратиец Костадинов. Той разкри още, че имало натиск от Турция върху определени членове, за да гласуват те против отстраняването на Лютви Местан от председателското място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!