Опозицията в БСП: Изходът е един - оставки на Борисов и Гешев и предсрочни избори

Участвайте активно в антиправителствените протести, зоват противниците на Нинова в Столетницата

OFFNews 29 август 2020 в 17:55 3065 0

Четирима души не достигнаха за кворум на свиканото от т.нар. "вътрешна опозиция" в БСП заседание на Националния съвет.

Опозицията в партията се събра за втори път, но подготви само проект на решения по предложенията на ГЕРБ за нова конституция и за предстоящия избор на лидер на БСП.

Между опозицията в БСП и Изпълнителното бюро няма разногласия по обявената вече от Нинова позиция, че партията е категорично против проекта на Конституция, подготвен от ГЕРБ. От съвета обаче допълват, че "изходът от тази ситуация е в оставката на правителството, на главния прокурор и отказа на парламентарните групи да поемат проучвателен мандат в този парламент".

В проекта на позиция се отправя призив към членовете на БСП да участват активно в антиправителствените протести с настояване за оставката на Борисов и Гешев.

"Смятаме, че действията именно извън парламента в обществото ще бъдат решаващи затова дали ще се допусне предприетият вече опит от управляващите да продължат под някаква нова форма, в нова маска досегашното управление или мнозинството български граждани ще попречат на това тяхно намерение", обяви Янаки Стоилов.

За предстоящия партиен вот за лидер на партията след днешната дискусия също се отправя призив към членската маса да бъде особено бдителна. 

"Призовавайки за тяхната бдителност да не допуснат опорочаване. Партията ще даде пример на хората, че тя в действителност се бори с порочните явления, насаждани от политическа партия ГЕРБ", каза Юрий Асланов.

Все още няма изготвени списъци за гласуване на предстоящия вот в БСП, обяви Калоян Паргов.

"Това са част от притесненията, тъй като вече 10-12 дни преди прекия избор не е ясна още числеността на участниците", посочи той, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови