Опит за нова вакса на "Мерцедес"- а на Симеон Сакскобургготски

Огнян Минчев Последна промяна на 09 март 2015 в 17:15 5759 33

политологът Огнян Минчев

Уважаеми господа! Ако случайно наистина имате Мерцедес - където и да се намира той, подкарвайте го и вършете работата, за която се каните. Така започва краткия коментар на политолога Огнян Минчев по повод идеята на бивши царисти и интелектуалци да върнат Симеон Сакскобурготски в политиката. Днес бившият депутат Минчо Спасов обяви, че в лицето на бившия премиер България има на паркинга във Врана един "мерцедес, който се оказал непригоден за калта на българското политическо безпътие, а трябва да бъде използван".

"Не е нужен много шум. Вие всички добре помните с колко шум и помпозност тръгна този Мерцедес в началото на 2001 г. и колко бързо му спаднаха гумите, изчерпи му се горивото, посивя му лустрото - та се наложи да го паркирате в страничните улички на българската политика", припомня Минчев.

Тогава Мерцедесът тръгна с тържествени клаксони по посока да ни оправя за 800 дни. Помните ли къде пристигна кортежът?

Пристигна в АЕЦ Белене, пристигна в най-голямата корупционна сделка преди КТБ - магистрала Тракия, пристигна в скандалния swap на външния дълг от долари в евро десетина дни преди доларът на падне с 40 на сто на пазара... Вашият Мерцедес я докара дотам, че трябваше да го паркирате почти на джанти в тройната коалиция заедно с момчетата от Сарая и от Позитано под мъдрото ръководство на другаря Първанов.

Минаха десетина години... Сега се опитвате да теглите на Мерцедеса една нова вакса, почистили сте петната от предишния круиз и ни го предлагате като нов - този път не за редовна политическа употреба, а за специални екскурзии. Може, защо не... Само че ми напомняте за едно друго возило от епохата на Великия комбинатор Остап Бендер - напомняте ми за автомобилната принцеса Антилопа Гну.

"Ех, как ще ви повозя", беше написал на борда водачът на славната лимузина Адам Козлевич. Не възразявам, повозете ни и вие. Само че искам да ви предупредя - можете да ни повозите, но този път ще ви бъде по-трудно пак да ни извозите...

"Идеите наши, бензинът ваш", беше девизът на Антилопа Гну - както и на първия круиз на вашия Мерцедес. Втори път няма да се хванем на въдицата - бъдете така добри: и идеите, и бензина си поемете сами. Стига толкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!