Quantcast

Огнян Минчев: Корпоративна групировка около ДПС управлява България

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 23:09 7011 13

България се управлява от ДПС и от корпоративна групировка около ДПС. Корпоративното задкулисие около ДПС – корпоративно-търговската сага, създадоха система на контрол върху целия държавен елит. Върху леви и десни, върху власт и опозиция. Това заяви пред БНТ политологът Огнян Минчев.

Около тази корпоративно-търговска сага се формира едно голо хоро на целокупния български държавен елит, каза той.

Орешарски не е бил на власт. На власт бяха други, те поставиха Орешарски на чело, за да могат да използват модела на контрол върху формалното правителство, коментира политологът.

Изборът на нов лидер няма да реши проблемите на БСП. Станишев и ръководството на БСП заложиха партията в серия от нелегитимни отношения с българското задкулисие, каза Минчев.

БСП има много сериозни проблеми със своите собствени лидери. След конгреса лидерската група около Станишев няма да бъде радикално променена, прогнозира той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2014 в 06:20

Е па има има уфси за управляване, управляват ги, кво толкова?!?

26.07 2014 в 03:57

прУфесоре, твоят идол не беше ли във власта и управлението, защо той не повдигна въпроса? Или ти на тези дето им ги лижеш, не виждаш колко са лайняни, само чуждите гледаш.

26.07 2014 в 03:15

прУфесоре, твоят идол не беше ли във власта и управлението, защо той не повдигна въпроса? Или ти на тези дето им ги лижеш, не виждаш колко са лайняни, само чуждите гледаш.

26.07 2014 в 01:13

Политолог или шорошки подлог

26.07 2014 в 00:50

ГЕРБ искат или всичко, или нищо !
за седналите вляво - всеки ден на власт е блян, въпреки че сами нито могат вече, нито имат хора да оползотворят кой да е мандат. помощниците-хиени, шахматисти и пр. са винаги готови. само че този път завлякоха БСП в такива схеми, че чак Гоце го хвана шубе.
сякаш скоро АБВ ще се окаже наследник на Столетницата ...

26.07 2014 в 00:45

Каква "липса на "критична маса" за предизвикване на преразглеждане на делото"? Еми ГРОБаджиите не бяха ли 3 1/2 години на власт? Имаха пълно мнозинство в НС. В началото дори бяха ортаци със Сидеров.

Защо тогава Първа Частна Банкянска дори не намекнаха за лустрация, забрана на БСП, анулиране регистрацията на ДПС?

Да се чули някога Бочко да каже, че Конституцията не допуска съществуването на етнически партии? Напротив, сега дори говори за бъдеща коалиция ГРОБ/ДПС. Омерзен съм.

25.07 2014 в 23:55

България се управлява от ДПС и от корпоративна групировка около ДПС -> аха, така е ама "П" трябва да отпадне Д(П)С, а пък Д(п)С-то се управлява то турци, колкото аз съм трамвай.

25.07 2014 в 23:53

И критичността им към ДПС не стига да признаят съмнителната легитимност на тази "партия", регистриране в нарушение на Конституцията и със спорно мнозинство в КС.

... не е от друго, а от липса на "критична маса" за предизвикване на преразглеждане на делото... решението (по факт) не е окончателно. БСП също подлежи на процес, ако продължава с претенциите за наследство от БКП(осъдена)!

25.07 2014 в 23:42

Минчев е умен и културен "политолог", или там каквото е. Любопитно ми е, като дойдат обратно на власт Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Тиквоча, дали пак ще бъде така критично настроен, или ще си трае? Най-вероятно второто.

Шорошоидите имат толерантно отношение към най-големият простак, управлявал след бай Тошо. И критичността им към ДПС не стига да признаят съмнителната легитимност на тази "партия", регистриране в нарушение на Конституцията и със спорно мнозинство в КС.

Явно трябва да се примирим със слънчотгледите, завъртяли се към Вашингтон, вместо към Москва. Такава им е просто природата.

25.07 2014 в 23:38

Гутен морген, булка.